AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Šarić negirao optužbe za šverc kokaina

25. feb 2015.
„Svi su se uživeli u ulogu sudije i počeli da presuđuju ko je kriv i ko nevin. Doveli su do toga da se nam čini da je ovaj sud samo formalnost i da ste vi tu samo da zadate poslednji udarac" – rekao  je Šarić u odbrani

U izlaganju koje je trajalo oko dva sata, Darko Šarić izneo je odbranu pred Specijalnim sudom. On je negirao sve navode optužnica tvrdeći da se zasnivaju isključivo na neistinitim izjavama svedoka saradnika. Rekao je i da se predao srpskoj policiji u Dominikanskoj Republici.


Skoro godinu dana pošto je uhapšen, balkanski narko-bos, danas je govorio o akciji Balkanski ratnik i navodnom švercu kokaina po Latinskoj Americi i Italiji.


– Da krenemo od Balkanskog ratnika. Tu mi se stavlja na teret da sam osmislio, organizovao i davao zadatke, uputstva. To se sve navodi bez konkretnih radnji na koji način ja to činim. Na osnovu prisluškivanih razgovora, tužilaštvo zaključuje da sam ja Zoki. Dve osobe za koje tužilac tvrdi da su Željko (Vujanović) i Goran (Soković) kažu da će za nešto bitno da pitaju Zokija. Ima li tužilaštvo bilo kakav dokaz da smo to mi – nema.


Šarić je istakao da je u pitanju politički montiran proces protiv njega i da on i drugi optuženi trpe ogroman medijski pritisak.


– Političari su dali primer medijima, pa su se svi uživeli u ulogu sudije i počeli da presuđuju ko je kriv i ko nevin. To traje već godinama. Doveli su do doga da se nam čini da je ovaj sud samo formalnost i da ste vi tu samo da zadate poslednji udarac. Ponašaju se kao da sud i sudovi ne postoje. Meni je bivša vlast obezbedila takav negativni publicitet, svesni ste i dan danas šta sve pišu o meni. Kad bivši predsednik izađe i da primer o meni da sam kriv, ja znam da to nije deo dokaznog postupka, ali se bojim da kad to uđe u uši i u svest narodu, i vama koji nam sudite, da li vi možete da ostanete profesonalni i da nam sudite isključivo po dokazu i po zakonu. Vi najbolja znate koja je disproporcija između dokaza i onog što je u javnosti.


U ove pritiske, Šarić je uvrstio i knjigu Stevana Dojčinovića, urednika CINS-a. Više o tome pročitajte ovde.


Odgovarajući na pitanja zamenika tužioca za organizovani kriminal Saše Ivanića Šarić je rekao da je devedesetih godina zarađivao od poker-aparata, od trgovine naftom i cigaretama, a da je posle 2000. godine otvorio pekaru, nekoliko ugostiteljskih objekta i 2003. svu imovinu uredno prijavio. Govorio je o poznanstvu i poslovnim poduhvatima sa ubijenim crnogorskim biznismenom Draganom Dudićem Fricom – bili su posrednici pri kupovini zemljišta za nemačke firme, trgovali cementom i kupovali brodove. Osim o poslovanju sa Dudićem, pričao je i saradnji sa optuženima Rodoljubom Radulovićem, Goranom Sokovićem, Bojanom Stanojkovićem, Markom Dabovićem i drugima.


Kompletnu odbranu i šta je Darko Šarić odgovorio tužiocu pročitajte sutra na sajtu CINS-a

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano