AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Šarene loptice na putu za Milano

14. apr 2014.
Foto: CINS/S.DojčinovićDarko Šarić
- Dat je tačan opis mesta gde je kokain u vozilu bio skriven i stari, dobro oprobani način pakovanja kokaina. To su oni raznobojni baloni od gume... − rekao je zamenik tužioca Saša Ivanić na suđenju Darku Šariću

Izvodi iz kaznene evidencije, zapisnici sa pretresa stanova, spiskovi oduzetih predmeta kao i dokumentacija iz Italije o zapleni 100 kilograma kokaina 2008. godine predstavljeni su pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu u današnjem nastavku suđenja grupi Darka Šarića.

 

Šarić još neće izlagati odbranu

− Nijedan dokaz ne spominje Darka Šarića – ni ono što je čitano na prethodnom pretresu, ni ono što je predstavljeno danas. On još neće iznositi odbranu, jer sud nije odlučio ni o izdvajanju iz postupka nezakonitih dokaza, transkripata. Kada sud o tome odluči, rešićemo kada će izlagati odbranu − rekao je advokat Darka Šarića Radoslav Baćović.

− Dat je tačan opis mesta gde je kokain u vozilu bio skriven i stari, dobro oprobani način pakovanja kokaina. To su oni raznobojni baloni od gume o čemu su se izjašnjavali svedoci saradnici Draško Vuković i Radan Adamović. Sećate se detalja kako su opisivali na koji način i zbog čega je kokain pakovan u gumene balone, potom u celofane i onda u vodonepropusne torbe. Skrećem pažnju i na onaj rukom pisani troškovnik gde je konstatovan i trošak čak i za ove gumene balone, identične onima u koje su pakovali i u Latinskoj Americi – rekao je zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić, obrazlažući dokumenta italijanske policije, tužilaštva i suda i dodao:

– Podsećam na kazivanje svedoka Joksovića o razgovoru sa okrivljenim Darkom Šarićem u Livinju i Šarićevoj nervozi zbog zaplene ove droge. Sećate se da je on rekao da je nakon ove zaplene kompletan skladišni prostor kokaina u Italiji bio premešten u mnogobrojna vozila na raznim parkiralištima. Rekao je i da se Šarić plašio da će policija zbog pronalaska tiketa koji se daje na autoputu lako pronaći mesto odakle je Puljarević i krenuo.

Osim zapisnika sa zaplena kokaina, među dokumentima iz Italije bile su i naredbe za prisluškivanje nekoliko mobilnih telefona za koje se pretpostavlja da su ih koristili državljani Slovenije Milan Puljarević i Marko Bublić.

Njih dvojica, kao i nekoliko državljana Srbije, označeni su optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal kao deo grupe koja je tokom 2008. godine švercovala kokain u Italiji. Tokom operacije „Loptice“, italijanska policija presrela je 18. oktobra 2008. godine u mestu Lodi nedaleko od Milana, automobil koji je vozio Puljarević. U duplom dnu mercedesovog vanea nemačke registracije policija je pronašla 100 kilograma kokaina upakovanog u šarene balončiće i uhapsila Puljarevića.

 

Advokati odbrane, i ovaj put, žestoko su prigovorima pokušavali da opovrgnu zakonitost pribavljanja dokaza.

 

Glavni pretres nastavlja se sutra.

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano