AktuelnoPrivatizacijaSport

Pritvoren Dragan Đurić

13. jan 2014.
Partizan.co.rs
Predsednik Fudbalskog kluba Partizan nakon saslušanja zadržan u pritvoru zbog sumnji da je zloupotrebio položaj tokom privatizacije Veterinarskog zavoda Zemun, o čemu je CINS pisao pre tri meseca

Dragan Đurić, predsednik FK Partizan i vlasnik Zekstre, saslušan je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon čega mu je određen pritvor u trajanju od 48 sati.


Đurić je saslušan zbog sumnje da je zloupotrebio položaj kada je, tokom privatizacije Veterinarskog zavoda Zemun, „za konzorcijum kompanija Zekstra i Bankom pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 207 miliona dinara“, kaže se u saopštenju Tužilaštva.


Nakon saslušanja doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv Dragana Đurića, navodi se u saopštenju Tužilaštva.


Policija je 27. decembra podnela krivičnu prijavu protiv Đurića zbog sporne privatizacije.

CINS je 10. oktobra 2013. pisao o privatizaciji Veterinarskog zavoda Zemun. Tada nam je Milan Pešut, vlasnik firme Bankom, priznao da je pristao da napravi konzorcijum sa Đurićem samo da bi omogućio Zekstri da kupi Zavod.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano