AktuelnoPrivatizacijaSrbija

Dragan Đurić ponovo uhapšen

11. jul 2014.
Vlasnik Zekstra group i Veterinarskog zavoda uhapšen je danas zbog sumnje da je kupovinom subvencionisanog đubriva oštetio budžet Republike Srbije istovremeno pribavljajući imovinsku korist svom preduzeću

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Đurić se sumnjiči da je oštetio budžet Republike Srbije za 52.447.000 dinara. U 2010. godini nabavio je subvencionisano đubrivo od HIP Azotare u količini od 5.744,75 tona, po ceni nižoj ceni od tržišne, iako njegovo preduzeće Veterinarski zavod Zemun nije imalo pravo na to.


Takođe, Veterinarski zavod nije isplatio novac za preuzeto đubrivo čime je HIP Azotara oštećena za iznos od 131.753.640 dinara.


Pored Đurića zbog malverzacija sa kupovinom đubriva uhapšeni su i Tihomir Trišić (1976) iz Novog Sada, odgovorno lice preduzeća Akter research d.o.o i Akter Media Group d.o.o, kao i Milan Divljak (1950) iz Beograda, odgovorno lice d.o.o Staša.


Za B. M. (1960) i G. M. (1962) iz Sombora, odgovornim licima preduzeća 1. oktobar a.d. i Gradska pekara a.d se još uvek traga, dok će, kako navode u MUP-u, krivičnom prijavom biti obuhvaćeni i R.V. (1952) i M.G. (1967) iz Novog Sada, odgovorna lica HIP Azotare Pančevo.


Dragan Đurić već je bio u pritvoru u januaru ove godine zbog sumnje da je zloupotrebio položaj kada je, tokom privatizacije Veterinarskog zavoda Zemun, za konzorcijum kompanija Zekstra i Bankom pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 207 miliona dinara. On je nakon podnošenja kaucije od 2 miliona evra pušten da se brani sa slobode.


O privatizaciji Veterinarskog zavoda Zemun CINS je pisao u oktobru 2013. godine.

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano