AktuelnoNavijači

Pripadnici Alkatraza oslobođeni optužbi za ubistvo navijača iz grupe Zabranjeni

24. jan 2014.
PressSvedoci promenili iskaze: Tuča među "grobarima" na Partizanovom jugu
Vladimira Maljkovića, Milana Krasića i Marka Isakovića, pripadnike Partizanove navijačke grupe Alkatraz, Viši sud u Beogradu oslobodio optužbi za ubistvo navijača Ivana Perovića u nedostatku dokaza. Otac ubijenog najavljuje tužbu protiv države

Postupak protiv pripadnika navijačke grupe Alkatraz Vladimira Maljkovića, Milana Krasića i Marka Isakovića, koji je prethodnih šest meseci vođen pred Višim sudom u Beogradu, završen je danas izricanjem oslobađajuće presude za sve optužene za krivično delo teškog ubistva dvadesetogodišnjeg navijača Ivana Perovića.


Presuda je doneta u odsustvu Maljkovića i Isakovića, za kojima je bila izdata poternica. Milanu Krasiću je odlukom suda produžen pritvor „usled preinačenja dela“. Iako je izricanje presude bilo otvoreno za javnost, novinarima CINS-a, kao i porodici optuženog Krasića, pristup sudnici je bio onemogućen zbog, kako je navedeno, nedostatka mesta u prostoriji. Presuda je donesena u prisustvu branilaca okrivljenih i oca ubijenog mladića. Novinarima CINS-a nije omogućeno da saznaju detalje presude.


Ishod suđenja je teško pao Radivoju Peroviću, ocu Ivana Perovića, koji ga je, nakon što se pribrao od šoka i nesvestice ispred sudnice, prokomentarisao sledećim rečima:

 

“Ne mogu da verujem da je donesena ovakva presuda. Ovo društvo se, vidim, zaklinje u borbu protiv kriminala i korupcije, a većeg kriminala i korupcije nema nego u ovom sudu u ovom predmetu. Sudija je opravdao oslobađajuću presudu time što nema konkretnih dokaza, već su u pitanju indicije Tužilaštva, što je i tačno, međutim, ako je tako kako su uopšte podigli optužnicu? Kažu da DNK sa čaura ne odgovora licima koja su optužena. Čista laž. Uložiću žalbu, tužim državu Srbiju jer su to njeni organi pravosuđa i milicija. Naći ću dobrog advokata, ako treba iz inostranstva. Tužim državu Srbiju!“


Advokati optuženih izrazili su zadovoljstvo zbog pozitivnog ishoda suđenja po svoje klijente, a odluku sudskog veća nazvali hrabrom, samostalnom, ali i kompromisnom.

 

“Odluka je hrabra zbog toga što se retko dešava da se nešto što se kvalifikuje kao krivično delo teškog ubistva, sa takvim odijumom i takvim odjekom u javnosti, prekvalifikuje u delo koje je u odnosu na ovo, slobodno rečeno, banalno. Kompromis je u tome što je Krasiću, koji nikada nije osuđivan, koji je vrhunski sportista, produžen pritvor ja mislim bez osnova“, izjavio je Ivan Bajazit, branilac optuženog Milana Krasića.


Suđenje članovima Alkatraza vođeno je povodom incidenta koji se dogodio 22. oktobra 2011. godine na Novom Beogradu, kada je iz audija A6 pucano na nekoliko pripadnika grupe Zabranjeni. Tada je Ivan Petrović ubijen, do je Đorđe S, takođe dvadesetogodišnjak, ranjen u potkolenicu.

 

Prema navodima optužnice, Krasić je sa suvozačkog mesta auta kojim je upravljao Maljković a na čijem je zadnjem sedištu sedeo Isaković uperio pištolj u grupu pripadnika „Zabranjenih“, nakon čega su usledili hici. Svedoci iz Perovićevog društva su u toku postupka izmenili svoja svedočenja.

 

(O Vladimiru Maljkoviću je CINS nedavno pisao, pošto je sa Nikolom Dedovićem, jednim od vođa Alkatraza, i Dušanom Milojevićem, licenciranim fudbalskim menadžerom, učestvovao i u fudbalskom biznisu).

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
12 Komentara
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Redakcija CINS-a
Redakcija CINS-a
28 jan 2014 18:11

Poštovani g. Peroviću,

Vaša izjava je preneta u celosti osim psovki koje prema politici kuće ne objavljujemo. Centar za istraživačko novinarstvo Srbije se rukovodi principom objektivnog izveštavanja javnosti i u tekstu je opisana situacija kojoj je naša novinarka kao očevidac prisustvovala neposredno nakon izricanja presude. CINS je, podsećamo, jedini medij koji je bio prisutan na licu mesta i objavio vest o ishodu suđenja, a nastaviće i da istražuje okolnosti koje su do takvog ishoda dovele.

Beograđani
Beograđani
28 jan 2014 00:57

KO ŠTITI IVANOVE UBICE?!

Ljut na Mariju M...
Ljut na Mariju M...
27 jan 2014 14:12

Niti sam bio u šoku, a još manje u nesvesti. Bes, Gađenje, Prezir, Nemoć, Nepravda, definitivno DA !!! Ušoku nisam bio, jer mi je još u toku suđenja bilo jasno da sva PROS******* Tužioca i odbrane imaju za cilj da ubice i saučesnici budu oslobođeni optužnice. Malici, za Šobića su mi rekli da nemaju čvrste dokaze, a za OVO TROJE su imali !!! Gde su u međuvremenu NESTALI ?!?!? To treba pitati ljude iz vrha Policije, Pravosuđa i naravno samog vrha Vlade! …Što mi nije objavila prvu rečenicu u izjavi!!!

ZIVOT NEMA CENU
ZIVOT NEMA CENU
26 jan 2014 10:15

KO STITI IVANOVE UBICE ?

N.A. !!!
N.A. !!!
26 jan 2014 01:04

Ko stiti Ivanove ubice?!

Beograd
Beograd
25 jan 2014 17:12

SRAMOTA !!!

Necu sa vama
Necu sa vama
25 jan 2014 16:42

Sudija, ko stiti Ivanove ubice?! Koliko para je u pitanju?! Ako je stvar u novcu mi ce da platimo da ubice zavrse u zatvoru.

Meraklije 1989
Meraklije 1989
25 jan 2014 14:07

PEROVIC IVAN
znackatraze u zatvor staviti

Skeljzen Malici
Skeljzen Malici
25 jan 2014 13:49

A sta je sa sobicem? Njega niko ne pominje…

Istok
Istok
25 jan 2014 13:06

A neki bi da se mire, vraćaju i zajedno navijaju!

Nikad sa ubicama!!!

Tagovi

Povezano