AktuelnoSud i tužilaštvo

Ponovo odložen početak ponovljenog suđenja za ubistvo Fedora Frimermana

14. sep 2017.
Fotografija preuzeta sa sajta svismomifedor.rs
Optuženi Negomir Urošević nije došao pred sudsko veće zbog zdravstvenih razloga, a početak suđenja koji je trebalo da bude u junu, ranije je otkazan jer se prvooptuženi Denis Pavlov nije pojavio

Ponovljeno suđenje za ubistvo Fedora Frimermana i nanošenje telesnih povreda Milanu Modriniću i Nemanji Gligorinu u julu 2013. godine isped splava Sound, koje je trebalo da počne danas pred Višim sudom u Beogradu ponovo je otkazano zbog izostanka optuženog Negomira Uroševića.


Izostanak Uroševića pred sudom je opravdala njegova devojka koja je sudiji rekla da Urošević ima probleme sa srcem i da je sinoć primljen u jednu beogradsku bolnicu, kao i da se uredno javio osobi koja je zadužena za nadzor nad kućnim pritvorom koji mu je određen.


U aprilu 2016. godine Denis Pavlov osuđen je ukupno na deset godina i šest meseci zatvora, Dušan Davidović na devet godina i dva meseca, Negomir Urošević na osam godina i četiri meseca, a Dejan Mihajlović na dve godine i tri meseca. Na takvu presudu žalili su se viši javni tužilac, ali i optuženi i njihovi branioci.


Apelacioni sud u Beogradu sredinom marta 2017. godine je doneo rešenje kojim je ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.


Prva zasedanja u ponovljenom postupku bila su zakazana za početak juna, ali su zbog izostanka prvooptuženog Denisa Pavlova otkazana. Pavlov je danas opomenut zbog ovog izostanka.


Do izricanja pravosnažne presude, Pavlovu, Davidoviću i Uroševiću određen je kućni pritvor, dok se Mihajlović nalazi na slobodi od januara 2014. godine.


Iako je nastavak suđenja bio zakazan za sutra, zbog stupanja advokata u štrajk, sudsko veće je sledeće ročište zakazalo za 23. novembar.


Više o ovom slučaju čitajte OVDE.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano