AktuelnoNagrade i druga priznanja

NUNS dodelio nagrade za istraživačko novinarstvo

05. maj 2016.
Fotografija preuzeta sa sajta www.nuns.rs
Dobitnici novinari RTS-a, BIRN-a i KRIK-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je dodelilo godišnje nagrade za istraživačko novinarstvo, na ceremoniji održanoj na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

 

Za najbolji istraživački prilog među elektronskim medijima proglašen je rad novinarke Radio-televizije Srbije (RTS) Vere Aksentijević o problemima sa kojima se u zdravstvenom sistemu suočavaju psihijatrijski bolesnici.

 

U konkurenciji štampe, nagradu je dobio novinar Balkanske istraživačke mreže (BIRN) Aleksandar Đorđević, za istraživanje objavljeno u nedeljniku Vreme, o novčanim pozajmicama koje je davala Viša poslovna škola u Beogradu.

 

Među onlajn medijima, najbolje ocenjeno je bilo istraživanje o poslovima gradonačelnika Beograda Siniše Malog sa nekretninama u Bugarskoj. Seriju tekstova na ovu temu objavili su novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Dragana Pećo i Stevan Dojčinović, u saradnji sa novinarom iz Bugarske Atanasom Čobanovim.

 

Novinari CINS-a bili su kandidati u dve kategorije. Vladimir Kostić bio je nominovan u kategoriji štampanih medija, sa novinarkom BIRN-a Jelenom Veljković, za istraživanje o Bratislavu Gašiću, objavljeno u magazinu Vreme. Vladimir Kostić i Milica Šarić bili su kandidati među onlajn medijima, sa istraživanjem o prikrivanju finansiranja stranaka tokom izbornih kampanja u Srbiji .

 

O nagrađenima je odlučivao žiri u sastavu Milorad Ivanović, urednik Njuzvika u Srbiji, Predrag Blagojević, urednik portala Južne Vesti, Peđa Obradović, producent na TV N1 i Ivan Cvejić, urednik agencije Beta.

 

NUNS nagrade za najbolje novinarske istraživačke priče dodeljuje od 2006. godine, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anastasija Marković
Anastasija Marković
15 maj 2016 08:10

Ko će kome, nego svoj svome. Bar ne moraju da „kupuju“ priznanja u inostranstvu.

Tagovi

Povezano