AktuelnoĆopićLicnostProjekti

Novinari CINS-a drugu godinu uzastopno dobili nacionalnu nagradu za istraživačko novinarstvo

04. maj 2012.
Novinari srpskog i sarajevskog Centra za istraživačko novinarstvo Stevan Dojčinović, Bojana Jovanović i Mahir Šahinović dobitnici su nagrade za istraživako novinarstvo u kategoriji internet medija za serijal tekstova „Projekat Ćopić“ o nepravilnostima u privatizacijama i pranju para Darka Šarića

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije je i prošle godine dobio nagradu za istraživako novinarstvo, u kategoriji mladih novinara do 30 godina za serijal tekstova “Projekat Mišković”.

Nagrade su dobili:

– U kategoriji štampanih medija – Nikola Lazić, novinar „Vranjskih“, za seriju tekstova o pranju para Darka Šarića u Vranju.

– U kategoriji elektronskih medija – Miloš Teodorović, radio Slobodna Evropa, za radio prilog o kućama pokreta „1389“ na severu Kosova.

Tradicionalnu dodelu nagrada za najbolje radove u istraživačkom novinarstvu Nezavisno udruženje novinara Srbije dodeljuje već sedam godina povodom 3. maja, svetskog dana slobode medija u saradnji sa Američkom ambasadom u Beogradu. Nagrade su dobitnicima uručili ambasadorka SAD Meri Vorlik, predsednik NUNS-a Vukašin Obradović i dekan FDU Zoran Popović.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano