AktuelnoNavijačiPrivatno obezbeđenje

Napadači na Vazurino obezbeđenje se nagodili sa tužilaštvom

22. sep 2016.
Foto: Youtube screenshot
Veljko Belivuk, Darko Ristić i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potpisali su sporazume o priznanju krivice u slučaju napada ispred stadiona Partizana

Veljku Belivuku i Darku Ristiću, navijačima Partizana kojima se sudi po ubrzanom postupku, danas je trebalo da se nastavi suđenje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Ipak, suđenje je odloženo jer su tužilac i optuženi početkom septembra potpisali sporazumna priznanja krivice.

Sud će o sporazumima odlučivati 28. septembra, a javnost neće moći da prisustvuje tom ročištu prema Zakonu o krivičnom postupku.

Podsetimo, Belivuku i Ristiću se sudi zbog sumnje da su Boži Kumburoviću naneli lake telesne povrede, a Ristiću i zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede Nebojši Petkoviću. Kumburović i Petković pripadnici su ličnog obezbeđenja Miloša Vazure, generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan.

Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, koji je tada bio u društvu Belivuka i Ristića, nije se našao na optužnici.

U prvobitnom iznošenju odbrane optuženi su porekli da je u pitanju bio napad na Miloša Vazuru, već da je u pitanju lično razračunavanje.

Tokom suđenja povređeni Kumburović i Petković odbili su da se priključe krivičnom gonjenju.

Belivuk i Ristić su ranije osuđivani, o čemu je CINS već pisao.

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
svexy sexy
svexy sexy
23 sep 2016 01:49

kakav crni sporazum sa onakvim snimkom pokusaja ubistva???
Komunisticko (nikad reformisano pravosudje i tuzilastvo) jos jednom pokazuje svu uzalodnost svih diploma stancovanih po Kragujevcu, Pristini, Novom Sadu i Beogradu. Nijedna normalna presuda koja bi mogla da sluzi na cast bilo kome u Srbiji nije doneta posle 1945-te a kako stvari stoje nece ni biti u narednih 100 godina. Zato i vadim dete odavde cim pre

Povezano

11. mar 2021.
Nakon što su televizije prenosile konferenciju za medije na kojoj su u subotu objavljene fotografije iskasapljenih tela, predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić je izjavila da smatra da nema razloga da se pokreće postupak protiv njih. Ipak, članica ovog Saveta Judita Popović za CINS kaže da bi službe REM-a trebalo da po službenoj dužnosti pokrenu postupak i najavljuje da će ona sama podneti prijavu ako one to ne učine. Objavljivanje ovih fotografija bilo je nepotrebno maltretiranje javnosti, a pravo na dostojanstvo porodica nastradalih je ugroženo, ocenjuju stručnjaci za CINS.
09. mar 2021.
Cilj objavljivanja fotografija na konferenciji za medije u subotu je utvrđivanje identiteta, rekli su iz Tužilaštva za organizovani kriminal za CINS. Advokat Sead Spahović kaže da je tužilac neprikosnoven u istrazi, ali i da je objavljivanje fotografija znak da mu nedostaju dokazi i da je u istragu ušao prerano.
22. jul 2019.
Imaju prijatelje na visokim pozicijama i udeo u poslovima privatnog obezbeđenja - srpski huligani se ne plaše da pokažu moć
11. maj 2018.
Viši sud u Beogradu oslobodio je optužene Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića