AktuelnoSud i tužilaštvo

Marko Mišković osuđen na tri i po godine zatvora

25. mar 2016.
Foto: CINS
Sin vlasnika kompanije Delta Holding, Miroslava Miškovića, osuđen je danas pred Višim sudom u Beogradu na tri i po godine zatvora zbog utaje poreza, ali je oslobođen optužbi za oštećenje putarskih preduzeća.

Viši sud je odredio da Marko Mišković plati i novčanu kaznu od osam miliona dinara u roku od tri meseca po pravosnažnosti presude, kao i više od 320 miliona dinara poreza državi.

Milo Đurašković, vlasnik Nibens grupe, osuđen je na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od šest miliona dinara zbog štete nanete kruševačkoj fabrici maziva „FAM Kruševac“ i utaje poreza. Takođe, u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude, dužan je da uplati porez državi u iznosu od 152 miliona dinara.

Ostali optuženi osuđeni su na kazne zatvora od jedne do pet godina.

Marko Mišković nije prisusutvovao izricanju presude, na šta po zakonu i nije obavezan, dok su se Đurašković i ostali optuženi pojavili u sudu.

Vlasniku Delta holdinga, Miroslavu Miškoviću, presuda nije izrečena na današnjem ročištu, jer se njegovo suđenje, po odluci suda donetoj krajem prošle godine, vodi u odvojenom postupku. Za nastavak suđenja čeka se njegovo ozdravljenje.

Protiv Miškovića, Đuraškovića i još osam optuženih, krivični postupak pred Posebnim odeljenjem Višeg suda pokrenut je 2012. zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Današnja presuda je prvostepena, pa optuženi, njihovi branioci, kao i Tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano