AktuelnoSrbija

Legiji privremeno oduzet deo kuće

03. jun 2009.
Odlukom Specijalnog suda, koja je doneta 1. juna, Miloradu Ulemeku Lukoviću, poznatijem kao Legija, je privremeno oduzet deo kuće koja se nalazi na Ceraku u ulici Ilije Stojadinovića, broj 87. Ovo je prva odluka doneta na osnovu Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koji se primenjuje od prvog marta ove godine.

Deo kuće od 178 kvadrata, koji predstavlja približno trećinu kuće, oduzet je jer je procenjeno da je njegova vrednost u očiglednoj nesrazmeri sa prihodima koje je Legija ostvarivao u dužem periodu, izjavila je Maja Kovačević, portparolka Specijalnog suda. Ulemekovoj supruzi nije oduzet drugi deo kuće, jer je ona pružila ubedljive dokaze da vrednost tog dela odgovara vrednosti njenog nasledstva od strane pokojnog muža.

Inače, prema informacijama Specijalnog suda, Legija je kuću na Ceraku kupio novcem koji je dobio od otmice Vuka Bajruševića. Legijin advokat, Slobodan Milivojević, negirao je ove tvrdnje podsetivši da je Bajrušević otet u oktobru 2001. godine, a oduzeti deo kuće kupljen tri godine ranije.

Prošle nedelje je pokrenuta istraga porekla imovine Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam. Takođe, prema informacijama koje su objavili mediji pozivajući se na izvore iz Specijalnog tužilaštva, čuveni plac u Šilerovoj br. 38 i 40, mogao bi da bude oduzet udovicama pokojnih vođa zemunskog klana, Dušana Spasojevića, zvanog Šiptar i Mileta Lukovića, zvanog Kum.

Imovinom proisteklom iz krivičnog dela smatra se imovina okrivljenog koja je u očiglednoj nesrazmeri sa njegovim zakonitim prihodima. Zahtev za privremeno oduzimanje imovine podnosi se ukoliko postoji opasnost da bi kasnije oduzimanje imovine bilo otežano ili onemogućeno. Najkasnije u roku od godinu dana po pravosnažnom okončanju krivičnog postupka, javni tužilac podnosi zahtev i za trajno oduzimanje imovine.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano