AktuelnoFinansiranje medija

Finansiranje CINS-a: Izvolite

11. nov 2015.
CINS i njegov direktor na naslovnoj strani Informera
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije objavljuje sve prihode organizacije u poslednje tri završene fiskalne godine i prosečna neto primanja

Novac koji je CINS osvojio na konkursima kod donatora i kroz ugovore za držanje treninga je zapravo vrlo skroman i neuporedivo manji od onog kojim raspolažu komercijalni mediji i medijske produkcije.

 

Gotovo sav taj novac bio je usmeren na skromne honorare novinara (izmedju 7-9), urednika i menadžmenta (samo jedna osoba) koji su angažovani po autorskim ugovorima na koje se uredno prijavljuju i izmiruju porezi i doprinosi po važećim zakonima i propisima Republike Srbije, a ostatak za opremu za rad (računari) kao i za izradu sajta i web portala, kao i troškove interneta, telefona, održavanja prostorija i administrativnih troškova.

 

Za taj period objavljena je 61 istraživačka priča.


Prosečna neto primanja po osobi u CINS-a su bila, po godinama: 39.359 RSD (2012), 30.106 (2013) i 41.715 (2014).


Pozdravljamo stav „Informera“ da građani treba da znaju ko i kolikim iznosima finansira njihovo informisanje i pozivamo ih da i oni svoje prihode učine transparentnim, u interesu građana Srbije.

 

To će pomoći građanima i da uporede izvore prihoda i novčane iznose sa načinom izveštavanja i kvalitetom usluge.

 

PRIHODI i projekte donacije CINS-A U FISKALNIM GODINAMA 2012, 2013. I 2014.


CINS – završni račun 2012.


CINS – završni račun 2013.


CINS – završni račun 2014.

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano