AktuelnoSrbija

Falsifikovali stotine hiljada evra

15. jul 2009.
Podignuta optužnica protiv pet članova kriminalne grupe zbog izrade lažnog novca i trgovine drogom

Specijalno tužilaštvo za suzbijanje organizovanog kriminala podiglo je optužnicu protiv Đorđa Đorovića, Aleksandra Gačevića, Dušana Arsenijevića, Marjane Bašović i Seada Hota zbog krivičnog dela falsifikovanja novca i stavljanja u promet opojnih droga.

 

Prema rezultatima istrage, sumnja se da su optuženi osnovali kriminalnu grupu 2007. godine kako bi izrađivali lažan novac. Oni su na štamparskoj mašini, koju je posedovao okrivljeni Đorđević, pravili novčanice u apoenima od 100 evra i vršili distribuciju ovog novca na teritoriji Republike Srbije, BiH i zemalja Evropske unije.

 

Okrivljeni su na ovaj način sticali dobit u visini od 16 % nominalne vrednosti lažnog novca, koji su međusobno delili. Tužilaštvo tereti pripadnike ove grupe i za trgovinu drogom i predlaže da se okrivljenima Đorđu Đoroviću, Dušanu Arsenijeviću i Aleksandru Gačeviću produži pritvor.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano