AktuelnoVideoOsnovne škole

Dan bezbednog interneta: stručnjaci savetuju kako zaštititi decu

11. feb 2020.
Ivana Milošević; foto: CINS
Kada dođe do vršnjačkog nasilja na internetu, najvažnije je da roditelji pruže podršku svom detetu, prijave problem, kao i da sačuvaju dokaze da se nasilje desilo, objašnjava za CINS Ivana Milošević iz Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Ovaj centar je za skoro tri godine zabeležio više od 200 slučajeva ugrožavanja bezbednosti dece na internetu.

Koji je prvi korak u zaštititi dece na internetu, kada je vreme za otvaranje profila na društvenim mrežama, da li roditelji treba znaju šifre svoje dece i kako da ih zaštite kada dođe do vršnjačkog nasilja na internetu? O tome smo uoči Međunarodnog dana bezbednog interneta razgovarali sa Ivanom Milošević iz Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu

Ovaj centar je osnovan u februaru 2017. godine, a radi u sklopu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Porodica, prijatelji i nastavnici učenika koji su potencijalne žrtve nasilja ili druge vrste ugrožavanja na internetu mogu im prijaviti problem pozivom na 19833 ili putem sajta Pametno i bezbedno.

Više o problemima u osnovim školama OVDE.

 

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Autori:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend