AktuelnoVideoOsnovne škole

Dan bezbednog interneta: stručnjaci savetuju kako zaštititi decu

11. feb 2020.
Ivana Milošević; foto: CINS
Kada dođe do vršnjačkog nasilja na internetu, najvažnije je da roditelji pruže podršku svom detetu, prijave problem, kao i da sačuvaju dokaze da se nasilje desilo, objašnjava za CINS Ivana Milošević iz Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Ovaj centar je za skoro tri godine zabeležio više od 200 slučajeva ugrožavanja bezbednosti dece na internetu.

Koji je prvi korak u zaštititi dece na internetu, kada je vreme za otvaranje profila na društvenim mrežama, da li roditelji treba znaju šifre svoje dece i kako da ih zaštite kada dođe do vršnjačkog nasilja na internetu? O tome smo uoči Međunarodnog dana bezbednog interneta razgovarali sa Ivanom Milošević iz Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu

Ovaj centar je osnovan u februaru 2017. godine, a radi u sklopu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Porodica, prijatelji i nastavnici učenika koji su potencijalne žrtve nasilja ili druge vrste ugrožavanja na internetu mogu im prijaviti problem pozivom na 19833 ili putem sajta Pametno i bezbedno.

Više o problemima u osnovim školama OVDE.

 

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano