AktuelnoPrivatizacija

CINS panel: Istina o 24 slučaja

25. okt 2018.
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) vas poziva na panel diskusiju „Istina o 24 slučaja“ 29. oktobra u velikoj sali Centra za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21) od 11 do 13 časova

CINS će na panelu objaviti rezultate višemesečnog istraživanja slučajeva u javnosti označenih kao „24 sporna slučaja”.

 

Iako su građani, ali i političari, isticali značaj ovih slučajeva, u javnosti je nakon formiranja Radne grupe Ministarstva unutrašnjih poslova i dolaska na vlast Srpske napredne stranke stvorena ideja da su ovi slučajevi rešeni. Novinari CINS-a proverili su da li su ove tvrdnje zaista tačne.

Detaljnom analizom dokumentacije i razgovorima sa relevantnim izvorima otkrivamo na koji način su ovi slučajevi istraživani, šta su bili problemi, ali i na koji način su procesuirani. 


Pored podataka do kojih je CINS došao, javnosti će biti predstavljena i interaktivna platforma „24 slučaja” na kojoj će čitaoci moći da nađu sve informacije o slučajevima, istraživačke priče, kao i jedinstvenu bazu dokumenata. Platforma „24 slučaja” omogućava javnosti da se na jednom mestu informiše o slučajevima od samog nastanka problema do epiloga, i biće dostupna javnosti od dana panela.Nakon predstavljanja platforme, o nalazima istraživanja razgovaraćemo sa relevantnim sagovornicima i gostima.

 

Učešće su do sada potvrdili:


Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije


Siniša Janković, nekadašnji član radne grupe MUP-a koja je istraživala 24 slučaja


Ivan Zlatić, nekadašnji sekretar Saveta za borbu protiv korupcije


Zoran Gočević, nekadašnji predsednik Samostalnog sindikata fabrike Srbolek


Zdravko Deurić, nekadašnji direktor fabrike Jugoremedija

 

 

Moderator: Anđela Milivojević, novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije

 

 

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Aca Acić
Aca Acić
07 jan 2019 22:27

Siniša Janković, nekadašnji član radne grupe MUP-a koja je istraživala 24 slučaja. Gde ste našli ovog lika iz Pančeva, koji je on relevatni sagovornik on je deo tog sistema. njega treba da ispitaju šta je sve on uradio za sebe i druge. E moj Jankoviću treba tebe na poligraf da stave.

Pera Petrović
Pera Petrović
30 okt 2018 08:22

Čega 24 slučaja??? Ne vidim u uvodnom delu o čemu se radi

Povezano

23. feb 2023.
Fizička bezbednost, seksualno uznemiravanje i nasilje u online sferi su samo neki od problema sa kojima se svakodnevno suočavaju istraživačke novinarke u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji, zaključeno je na panelu „Moraš da budeš super žena“, koji je 22. februara organizovao Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).
08. apr 2019.
Država bi trebalo da vidi benefite otvaranja podataka kako prema građanima tako i prema novinarima, organizacijama civilnog društva i privredi, jer oni mogu da doprinesu planiranju, efikasnijem odlučivanju ali i borbi protiv korupcije, rečeno je na CINS panelu koji je održan u okviru Nedelje otvorenih podataka. Institucije imaju zakonsku obavezu da otvaraju podatke od 2017, a za sada je mali broj njih to i uradio
02. apr 2019.
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) vas poziva 6. aprila u EU info centar na razgovor o otvorenim podacima i kako novinari mogu da ih koriste. Panel diskusija će se održati u okviru Nedelje otvorenih podataka, a CINS je ujedno prvi medij u Srbiji koji učestvuje u ovakvom događaju
30. okt 2018.
Od 24 predmeta samo u četiri postoje presude, od toga u samo dva slučaja postoje osuđujuće