AktuelnoSrbija

Aleksandar Simović osuđen na 20 godina, svedočenje Bojovića tendenciozno

17. dec 2013.
Aleksandar Simović tokom hapšenja
Sud je uvažio nalaz veštaka, koji su otkrili Simovićevu DNK na lisicama kojima je ubijeni Vukojević verovatno vezivan, dok je svedočenje Sretka Kalinića ocenjeno kao verodostojno

 

Specijalni sud osudio je danas Aleksandra Simovića za ubistvo Zorana Vukojevića i nedozvoljeno držanje oružja. Za takvo ubistvo je predviđeno 20 godina zatvorske kazne, a za neovlašćeno držanje oružja dve godine, ali je sud izrekao jedinstvenu kaznu od 20 godina. Sud je takođe oduzeo oružje koje je pronađeno u Simovićevom stanu.

Predsednik sudskog veća Velimir Lazović rekao je da su za ubistvo postojala dva motiva: novac, i činjenica da je ubijeni bio svedok-saradnik u procesima protiv Zemunskog klana i ubistva Zorana Đinđića.

Svedočenja Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića sud je ocenio kao tendenciozna. (više o svedočenjima možete pročitati ovde).

 

 

Ubistvo Vukojevića

Prema onome što je sud utvrdio, Aleksandar Simović, Zoran Pović i više neidentifikovanih lica lica 3. juna 2006 oteli su Zorana Vukojevića Vuka ispred njegove kuće u Zemunu, ubacili u kola i odvezli na auto-put Beograd-Šid 62-63. Tamo ga je Simović više puta udario u glavu pištoljem, a potom pucao u njega iz ‘magnuma’ kalibra 357 mm i pogodio ga u glavu, grudi i vrat. Potom je telo ubijenog Vukojevića zapaljeno i ostavljeno pored puta.


U obzir su uzeti nalazi veštaka koji su otkrili Simovićevu DNK na lisicama kojima je ubijeni Vukojević verovatno vezivan, kao i svedočenje Sretka Kalinića, za koje je takođe utvrđeno da je verodostojno, jer je izneo više posrednih saznanja i detalja o ubistvu. Kalinić je sudu prethodno rekao da je Vukojević pre nego što je ubijen udaran pištoljem po glavi, što je potvrđeno pri analizi rana na telu ubijenog.

Sud je takođe konstatovao da su u ubistvu učestvovale i za sada neidentifikovane osobe, kao i Zoran Pović koji je takođe stradao pod nerazjašnjenim okolnostima, na osnovu njegove DNK i vremenske povezanosti ubistva Vukojevića i njegove smrti.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano