AktuelnoPolitičke partijePritisci na novinare

Vladajuća stranka prvi put u istoriji otvorila izložbu posvećenu kritici njenog rada

19. jul 2016.
Foto: CINS
Među više od dve i po hiljade medijskih sadržaja i CINS-ovi tekstovi

„Vučić, Vučić, Vučić, Vučić, Vučić…“, odzvanja glas Zorana Kesića sa dva monitora u galeriji Progres u Beogradu. Ponavljanje prezimena premijera Srbije izmontirano je iz emisija 24 minuta sa Zoranom Kesićem i deo je izložbe koju je sinoć predstavila Informativna služba Srpske napredne stranke (SNS).

Izložba pod nazivom Necenzurisane laži sadrži više od dve i po hiljade medijskih sadržaja koji predstavljaju kritiku rada premijera Aleksandra Vučića i njegove Vlade u protekle dve godine.

Prema rečima Vladanke Malović, šefice Službe za informisanje SNS-a, izložba nije prozivanje tih medija nego dokaz da je u Srbiji dozvoljena ne samo kritika već i “ekstremna kritika i apsolutna neodgovornost za ono o čemu se piše i govori”.

Svoje mesto na ovoj izložbi našli su i tekstovi Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS). Među njima su tekstovi koji su analizirali uzroke poplava iz 2014. godine i pokazali propuste odgovornih institucija, istraživanje o tome kako nedefinisani odnosi Srbije i Kosova najviše pogoduju kriminalu, kao i istraživanje o nelegalnoj eksploataciji peska i šljunka.

Među sadržajima u kojima se spominje CINS su i izjave direktora CINS-a Branka Čečena, ali i vesti o nagradama koje su dobijali novinari CINS-a.

Na izložbi su predstavljeni mediji i tekstovi koje su Aleksandar Vučić i njegova stranka već napadali na konferencijama za štampu i kroz provladine medije. Poseban zid su zauzeli statusi sa profila, uglavnom novinara, na društvenim mrežama.

Izložba je lišena medijskih sadržaja koji su hvalili rad Vlade i premijera i napadali one koji su ih kritikovali pa nije jasno na koji način će javnost da stekne uvid kako je izgledalo novinarstvo u prethodne dve godine.

Pogledajte foto galeriju sa izložbe:

 

 

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Glas Naroda
Glas Naroda
19 jul 2016 22:57

Koga lazete? Izlozba…HAHAHAHAHA

Bond008
Bond008
19 jul 2016 21:58

Mogli su na monitoru da postave i onaj klip YT sa beskrajnim obecanjima (obmanjivanjima) vrhovnog vodje o boljem zivotu.Taman bi se uklopilio u tematiku pa nek narod presudi.

Tagovi

Povezano