AktuelnoPolitičke partijePritisci na novinare

Vladajuća stranka prvi put u istoriji otvorila izložbu posvećenu kritici njenog rada

19. jula 2016.
Foto: CINS
Među više od dve i po hiljade medijskih sadržaja i CINS-ovi tekstovi

„Vučić, Vučić, Vučić, Vučić, Vučić…“, odzvanja glas Zorana Kesića sa dva monitora u galeriji Progres u Beogradu. Ponavljanje prezimena premijera Srbije izmontirano je iz emisija 24 minuta sa Zoranom Kesićem i deo je izložbe koju je sinoć predstavila Informativna služba Srpske napredne stranke (SNS).

Izložba pod nazivom Necenzurisane laži sadrži više od dve i po hiljade medijskih sadržaja koji predstavljaju kritiku rada premijera Aleksandra Vučića i njegove Vlade u protekle dve godine.

Prema rečima Vladanke Malović, šefice Službe za informisanje SNS-a, izložba nije prozivanje tih medija nego dokaz da je u Srbiji dozvoljena ne samo kritika već i “ekstremna kritika i apsolutna neodgovornost za ono o čemu se piše i govori”.

Svoje mesto na ovoj izložbi našli su i tekstovi Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS). Među njima su tekstovi koji su analizirali uzroke poplava iz 2014. godine i pokazali propuste odgovornih institucija, istraživanje o tome kako nedefinisani odnosi Srbije i Kosova najviše pogoduju kriminalu, kao i istraživanje o nelegalnoj eksploataciji peska i šljunka.

Među sadržajima u kojima se spominje CINS su i izjave direktora CINS-a Branka Čečena, ali i vesti o nagradama koje su dobijali novinari CINS-a.

Na izložbi su predstavljeni mediji i tekstovi koje su Aleksandar Vučić i njegova stranka već napadali na konferencijama za štampu i kroz provladine medije. Poseban zid su zauzeli statusi sa profila, uglavnom novinara, na društvenim mrežama.

Izložba je lišena medijskih sadržaja koji su hvalili rad Vlade i premijera i napadali one koji su ih kritikovali pa nije jasno na koji način će javnost da stekne uvid kako je izgledalo novinarstvo u prethodne dve godine.

Pogledajte foto galeriju sa izložbe:

 

 

Autor:

Ostavi komentar

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Bond008Glas Naroda Recent comment authors
  Prati  
najnoviji najstariji sa najviše glasova
Obavesti me o
Bond008
Guest
Bond008

Mogli su na monitoru da postave i onaj klip YT sa beskrajnim obecanjima (obmanjivanjima) vrhovnog vodje o boljem zivotu.Taman bi se uklopilio u tematiku pa nek narod presudi.

Glas Naroda
Guest
Glas Naroda

Koga lazete? Izlozba…HAHAHAHAHA

Tagovi

Povezano

Send this to a friend