AktuelnoFunkcioneriPritisci na novinarePrivatno obezbeđenje

Velimir Ilić izvređao novinarku CINS-a

10. jul 2014.
TanjugVelimir Ilić, ministar bez portfelja u Vladi RS
„Da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar? (...) bedo jedna“

Ovim rečima je Velimir Ilić, ministar bez portfelja u Vladi Srbije, juče odgovorio na pitanje Milice Šarić, novinarke Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), o slučajevima nasilja u kojima je navodno učestvovalo njegovo obezbeđenje.

 

Novinari CINS-a pripremaju objavu baze podataka o sukobima privatnog obezbeđenja i građana u proteklih deset godina, u okviru čega proveravaju tačnost medijskih napisa o takvim incidentima. Ilić je pozvan radi provere da li se njegovo obezbeđenje sukobilo sa policajcem 2004. godine, odnosno sa novinarom tri godine kasnije.

 

Osim što je negirao da je reč o njegovom obezbeđenju, Ilić je u nekoliko navrata vređao novinarku:


„Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna… Kako vas nije sramota, bedo jedna, vi novinar neki…“


„Pitate me gluposti, ko vam je dao nalog da pitate gluposti?“


„Da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar?“


CINS smatra da je nedopustiv ovakav odnos državnih zvaničnika prema novinarima koji časno i profesionalno obavljaju svoj posao i ne objavljuju nijednu informaciju bez provere sa svim akterima. Za fer i profesionalan pristup očekujemo fer i profesionalan odnos druge strane, a ne primitivizam i uvrede.

 

 

Snimak razgovora novinarke CINS-a sa ministrom Velimirom Ilićem

Snimak razgovora novinarke CINS-a sa ministrom Velimirom IlićemSnimak razgovora novinarke CINS-a sa ministrom Velimirom Ilićem

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano