AktuelnoPritisci na novinare

Stefan Cvetković kaže da je bio otet

19. jun 2018.
Foto: Skrinšot N1
Novinar iz Bele Crkve naveo je da ga je otelo troje ljudi, da su ga narednog dana pustili i da je do nedelje bio na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu

Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve, rekao je na konferenciji za novinare da ga je u četvrtak, 14. juna, otelo troje ljudi, koji su ga narednog dana pustili.


Nakon detaljne priče o nenasilnom izvlačenju iz automobila, Cvetković je ispričao da je vreme provodio u objektu koji, po njegovoj proceni, nije bio daleko od same Bele Crkve.


Narednog dana, prema Cvetkovićevim rečima, jedna od osoba koje je označio kao otmičare, pitala ga je gde želi da ga odvezu. Kada su ga dovezli na lokaciju u gradu, Cvetković je, kako kaže, sam pozvao policiju, koja ga je odvela u sedište Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu.


Odatle je, prema sopstvenim rečima, prevežen na Vojno-medicinsku akademiju uz sugestiju da bi, zbog interesa istrage, bilo bolje da se neko vreme ne pojavljuje u javnosti.


On se kući vratio u nedelju nakon što je tražio od policije da bude pušten. Ipak, Cvetković je odlučio da javno progovori, kako kaže, zbog ostalih kolega.


Cvetković je na konferenciji pokazao kapu koju su mu, kako je rekao, stavili na glavu ljudi koji su ga izveli iz vozila i koju je sve vreme, do puštanja, držao na glavi. Ipak, tu kapu nije predao policiji i najavio je da će je poslati stranim ambasadama, jer želi međunarodnu istragu o svemu što se desilo.


Balkanska istraživačka mreža (BIRN) je noćas objavila vest o da je pančevačka policija tužilaštvu u Vršcu podnela krivičnu prijavu protiv Cvetkovića „zbog sumnje da je počinio krivično delo lažno prijavljivanje”.


Mediji su danas preneli zajedničko saopštenje tužilaca osnovnih tužilaštava u Vršcu i Pančevu da su ova tužilaštva utvrdila „činjenice koje ukazuju i predstavljaju osnovanu sumnju da je Cvetković Stefan izvršio krivično delo lažno prijavljivanje svoje otmice”.


Vest o Cvetkovićevom nestanku objavljena je u četvrtak, 14. juna. Mediji su preneli da je Cvetkovićev automobil pronađen napušten u Beloj Crkvi a da su svi njegovi poznati telefoni isključeni. Policija je istog dana započela istragu.


Narednog dana je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao konferenciju za medije na kojoj je rekao da je Cvetković pronađen „živ i zdrav“ i da se u tom trenutku nalazi na ispitivanju u policiji. Vučić je tada rekao da je Cvetković „izneo neke tvrdnje“ o svemu što se desilo ali da mu državni organi ne veruju.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano