AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Promocija knjige “Šarić” u Ljubljani

22. nov 2014.
Preksinoć je na medijskom festivalu „Naprej“ u Ljubljani održana promocija knjige „Šarić“. Autor knjige Stevan Dojčinović je ispričao kako je od petogodišnjeg istraživanja nastala knjiga i odgovarao na pitanja publike

U Sloveniji postoji veliko interesovanje javnosti za ovaj slučaj jer je Darko Tošić iz Ljubljane u policijskim istragama označen kao jedan od bitnijih članova balkanskog narko kartela. Tošiću i njegovoj grupi se sudilo u Sloveniji pod optužbama da su učestvovali u međunarodnoj preporodaji droge, ali je Tošić oslobođen nakon što sud nije prihvatio dokaze koji su stigli iz Srbije. Ipak, na kraju je suđenje vraćeno na početak. Detalji o ovom slučaju izneti su u knjizi „Šarić“.

 

Potpisivanje knjiga

Pored Dojčinovića, na medijskom festivalu su gostovali istraživački novinari iz različitih zemalja. Vlad Lavrov iz Ukrajine je prezentovao projekat Janukovičleaks, bazu dokumenata o bivšem Ukrajinskom predesedniku koju su novinari pronašli u njegovoj vili i koja svedoči o korupciji u koju je bivši predsednik uključen.

 

Na festivalu je gostovao i Nik Dejvis, čuveni novinar britanskog Gardijana koji je razotkrio aferu News week vezanu za Ruperta Mardoka i Wikiliks.

 

Promocija knjige „Šarić“ će u narednom periodu biti održana u više gradova u Srbiji. 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano