AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Dojčinović: Kampanja protiv novinara i poštenih policajaca

08. dec 2014.
I pored sve više informacija o organizovanom kriminalu u Srbiji, građani su sve lošije informisani jer neko namerno objavljuje i dezinformacije, tvrdi urednik Centra za istraživačko novinarstvo Srbije Stevan Dojčinović, autor knjige o "Šariću"

Kada su pre nekoliko godina novinari CINS-a pisali o Darku Šariću i povezanosti srpskog podzemlja i južnoameričkih kartela, ni vlast, ali ni mediji nisu bili preterano zainteresovani za tu temu. Ipak, Stevan Dojčinović ne misli da građani ni danas više znaju o toj temi.

„Mislim da su pogotovo događaji poslednjih meseci napravili jednu veliku pometnju u javnosti i razumevanje samog slučaja protiv Darka Šarića i procesa koji se vodi. Pre svega mislim na medijske kampanje koje su organizovane i kroz koje su prolazile različite neistine. Mislim da je to dosta pomutilo svest javnosti o tom slučaju“, kaže Dojčinović.

Upravo to je, kaže Dojčinović, bio jedan od bitnih razloga zbog kog je odlučio da u jednu knjigu sakupi činjenice o tom slučaju.

„Hteli smo da napravimo na jednom mestu sve što je tačno, lišeno svih tih teorija zavere koje su se u međuvremenu pojavile u javnosti.“

Dojčinović se u intervjuu „15 minuta“ osvrnuo i na kampanju koja se preko tabloida vodi, ne samo protiv novinara CINS-a, već i policajaca koji su godinama istraživali tu kriminalne grupe.

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano