AktuelnoNavijačiSud i tužilaštvo

Potvrđena optužnica za ubistvo Vlastimira Miloševića

03. okt 2017.
Foto: Lazar Mrčarica
Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu za ubistvo Vlastimira Miloševića od 30. januara ove godine u Ulici kraljice Marije u Beogradu. Među osumnjičenima su ranije osuđivani Veljko Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić, koji je u bekstvu.

Viši sud u Beogradu potvrdio je krajem septembra optužnicu protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, Marka Miljkovića i Mirka Kojića kojom ih Više javno tužilaštvo tereti za pomaganje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića 30. januara ove godine, u centru Beograda.

Bojana Stanković, portparol Višeg suda, za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) potvrdila je da su oni osumnjičeni da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu sa umišljajem sa neposrednim izvršiocem N.N. licem. Za direktnim izvršiocem ubistva se i dalje traga.

Veljko Belivuk uhapšen je početkom februara tim povodom, dok je u vezi sa istim slučajem početkom maja priveden i saslušan Marko Miljković. Milošević je nađen mrtav sa prostrelnom ranom na glavi na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu.

Veljko Belivuk već je osuđivan zbog nanošenja teških telesnih povreda i nasilničkog ponašanja.

Početkom septembra 2016. godine Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je sporazum Prvog osnovnog tužilaštva sa Veljkom Belivukom i Darkom Ristićem zbog brutalnog napada na obezbeđenje Fudbalskog kluba Partizan. Posle ubrzanog postupka oni su priznali krivicu za napad ispred stadiona Fudbalskog kluba Partizan iz aprila prošle godine. Belivuk je dobio godinu dana kućnog pritvora, a Ristić 22 meseca zatvora.

Do pravosnažnosti presude obojici je bila produžena mera zabrane napuštanja boravišta. Belivuku je određen kućni pritvor, bez elektronskog nadzora. Iz Uprave za krivične sankcije ranije su naveli da im je dokumentacija iz suda stigla 15. novembra i da procedura zahteva određeno vreme kako bi otpočelo izdržavanje kazne, što zavisi od broja presuda i osuđenih ljudi, te u vreme ubistva Miloševića, Belivuk još uvek nije započeo izdržavanje kazne.

CINS je otkrio je da je Belivuk u martu 2016. godine već bio osuđen na 5,5 meseci zatvora, za nanošenje teških telesnih povreda ispred beogradskog splava BlayWatch 2007. godine, gde je radio kao šef obezbeđenja. U sukobu su napadnuta dva maloletnika, a jedan od mladića ranjen je i u butinu.

Posle sedam godina procesa, Belivuk je osuđen za nanošenje teških telesnih povreda – na pet meseci i 15 dana zatvora, što je u martu 2016. godine potvrdio i Apelacioni sud u Beogradu. Pošto mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, kaznu je do dana izricanja presude već bio izvršio.

 

Sva dosadašnja CINS otkrića o Veljku Belivuku možete čitati na ovom linku.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano