AktuelnoSud i tužilaštvo

Podignuta optužnica u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića

01. avg 2017.
Foto: Lazar Mrčarica
Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu za ubistvo Vlastimira Miloševića 30.januara ove godine u Ulici kraljice Marije u Beogradu. Među optuženima je i Veljko Belivuk, ranije osuđivan za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i još dvojice okrivljenih kojom ih tereti za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, 30. januara ove godine, u Ulici kraljice Marije u Beogradu.


Veljko Belivuk uhapšen je početkom februara zbog navodne umešanosti u ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, dok je u vezi sa istim slučajem početkom maja priveden i saslušan Marko Miljković. Milošević je 30. januara nađen mrtav sa prostrelnom ranom na glavi na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu.


Kako navodi N1 oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, dok se za egzekutorom Vlastimira Miloševića traga kao za nepoznatom osobom.


Advokat Veljka Belivuka, Vladimir Lučić kaže da odbrana još uvek nije upoznata sa navodima iz optužnice i da očekuje da bi sud tokom sledeće nedelje mogao optužnicu da prihvati ili vrati tužilaštvu na dopunu.


Veljko Belivuk već je osuđivan zbog nanošenja teških telesnih povreda i nasilničkog ponašanja.


Početkom septembra 2016. godine Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je sporazum Prvog osnovnog tužilaštva sa Veljkom Belivukom i Darkom Ristićem zbog brutalnog napada na obezbeđenje Fudbalskog kluba Partizan. Posle ubrzanog postupka oni su priznali krivicu za napad ispred stadiona Fudbalskog kluba Partizan iz aprila prošle godine. Belivuk je dobio godinu dana kućnog pritvora, a Ristić 22 meseca zatvora.


Do pravosnažnosti presude obojici je bila produžena mera zabrane napuštanja boravišta. Belivuku je određen kućni pritvor, bez elektronskog nadzora. Iz Uprave za krivične sankcije ranije su naveli da im je dokumentacija iz suda stigla 15. novembra i da procedura zahteva određeno vreme kako bi otpočelo izdržavanje kazne, što zavisi od broja presuda i osuđenih ljudi, te u vreme ubistva Miloševića, Belivuk još uvek nije započeo izdržavanje kazne.


Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) otkrio je da je Belivuk u martu 2016. godine već bio osuđen na 5,5 meseci zatvora, za nanošenje teških telesnih povreda ispred beogradskog splava BlayWatch 2007. godine, gde je radio kao šef obezbeđenja. U sukobu su napadnuta dva maloletnika, a jedan od mladića ranjen je i u butinu.


Posle sedam godina procesa, Belivuk je osuđen za nanošenje teških telesnih povreda – na pet meseci i 15 dana zatvora, što je u martu 2016. godine potvrdio i Apelacioni sud u Beogradu. Pošto mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, kaznu je do dana izricanja presude već bio izvršio.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano