AktuelnoInfografikMultimedijaFunkcioneri

Milutinu Jeličiću uslovna kazna zbog neprijavljivanja dela imovine

17. okt 2019.
Milutin Jeličić Jutka; foto: N1
Nekadašnjem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću zvanom Jutka juče je izrečena uslovna kazna od osam meseci zatvora zbog neprijavljivanje dela imovine. Suđenje je trajalo pet meseci, a Jeličić je prisustvovao izricanju presude.

Milutin Jeličić Jutka osuđen je 16. oktobra u Osnovnom sudu u Brusu na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora zbog neprijavljivanja imovine. Presuda je pravosnažna, a zatvorska kazna se neće izvršiti ako Jeličić u roku od dve godine ne bude ponovio krivično delo.

Sud je doneo presudu na osnovu krivične prijave koju je Agencija za borbu protiv korupcije podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu u maju 2018, a na osnovu koje je tužilaštvo u Kruševcu podiglo optužnicu godinu dana kasnije. Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je došao do krivične prijave iz koje se vidi da tadašnji predsednik opštine nije prijavio sve podatke o imovini, iako je po Zakonu o Agenciji morao to da učini.

Jeličić u godišnjem izveštaju, između ostalog, nije prijavio stan u Beogradu, šest automobila, oko 1.700 kvadratnih metara nekretnina na teritoriji opštine Brus i nekoliko parcela duplo veće površine.

 

Jeličiću se trenutno sudi i zbog optužbi za polno uznemiravanje bivše zaposlene u Opštini Brus Marije Lukić.

Postupak za koji je Jeličić osuđen spada u gotovo 1.800 postupaka koje je Agencija vodila protiv funkcionera u Srbiji, a koje je CINS sakupio u bazi podataka protiv funkcionera. 

Svi postupci su pretraživi OVDE.

Autor:

Ostavi komentar

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Rajnhard Recent comment authors
  Prati  
najnoviji najstariji sa najviše glasova
Obavesti me o
Rajnhard
Guest
Rajnhard

Au, samo 6 automobila i stan u BG…?

Tagovi

Povezano

Send this to a friend