AktuelnoInfografikMultimedijaFunkcioneri

Milutinu Jeličiću uslovna kazna zbog neprijavljivanja dela imovine

17. okt 2019.
Milutin Jeličić Jutka; foto: N1
Nekadašnjem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću zvanom Jutka juče je izrečena uslovna kazna od osam meseci zatvora zbog neprijavljivanje dela imovine. Suđenje je trajalo pet meseci, a Jeličić je prisustvovao izricanju presude.

Milutin Jeličić Jutka osuđen je 16. oktobra u Osnovnom sudu u Brusu na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora zbog neprijavljivanja imovine. Presuda je pravosnažna, a zatvorska kazna se neće izvršiti ako Jeličić u roku od dve godine ne bude ponovio krivično delo.

Sud je doneo presudu na osnovu krivične prijave koju je Agencija za borbu protiv korupcije podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu u maju 2018, a na osnovu koje je tužilaštvo u Kruševcu podiglo optužnicu godinu dana kasnije. Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je došao do krivične prijave iz koje se vidi da tadašnji predsednik opštine nije prijavio sve podatke o imovini, iako je po Zakonu o Agenciji morao to da učini.

Jeličić u godišnjem izveštaju, između ostalog, nije prijavio stan u Beogradu, šest automobila, oko 1.700 kvadratnih metara nekretnina na teritoriji opštine Brus i nekoliko parcela duplo veće površine.

 

Jeličiću se trenutno sudi i zbog optužbi za polno uznemiravanje bivše zaposlene u Opštini Brus Marije Lukić.

Postupak za koji je Jeličić osuđen spada u gotovo 1.800 postupaka koje je Agencija vodila protiv funkcionera u Srbiji, a koje je CINS sakupio u bazi podataka protiv funkcionera. 

Svi postupci su pretraživi OVDE.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rajnhard
Rajnhard
18 okt 2019 10:14

Au, samo 6 automobila i stan u BG…?

Tagovi

Povezano