AktuelnoDoktoratiPritisci na novinare

Lukićeva: Portal Peščanik oboren zbog teksta o Stefanoviću

02. jun 2014.
Urednica portala Peščanik Svetlana Lukić izjavila je danas da je taj sajt oboren pošto je objavio tekst u kojem se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat

„Peščanik.net je oboren hakerskim DOS napadom koji se odvija velikim brojem pristupa na sajt istovremeno. Neuobičajeno velika poseta počela je od kada smo objavili tekst, negde između 16 i 17 sati, i napad traje sve vreme, podignemo sajt, oni ga obore i tako stalno“, rekla je Svetlana Lukić agenciji Beta.

 

Ona je navela da je napad bio najozbiljniji kada je doktorski rad pomenut u emisiji Utisak nedelje na televiziji B92.

Urednica Peščanika navela je da će biti obavljena detaljna analiza koja bi trebalo da ukaže na odgovorne za obaranje sajta.

„Preduzećemo mere i dostavićemo podatke i odeljenju policije za borbu protiv sajber kriminala. Ovo nije prvi put da je Peščanik pod DOS napadom, ali nikada nije bilo ovako“, rekla je Svetlana Lukić.

Nebojša Stefanović je u junu 2013. godine odbranio doktorat na Megatrend univerzitetu s temom „Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)“.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miljan MIlanović
Miljan MIlanović
03 jun 2014 01:50

A Tomina diploma?

Tagovi

Povezano