AktuelnoFinansiranje medija

Južne vesti: Poreska prešla granice, zovu članove porodica

05. apr 2018.
Foto: Skrinšot portala juznevesti.com
Urednik niškog portala Južne vesti Predrag Blagojević izjavio je da je Poreska inspekcija, koja pregleda rad tog portala, prešla svaku granicu i da je počela da obilazi članove porodica vlasnika firmi sa kojima sarađuju, da inspektori viču na njihovog knjigovođu i da odlaze u firme koje se reklamiraju na tom portalu.

Predrag Blagojević, urednik niškog portala Južne vesti, je za „Danas“ kazao da je za pet godina to peta kontrola Južnih vesti i da portal trenutno ispituju dve poreske inspekcije.

„Firme koje se oglašavaju na Južnim vestima su počele da nam otkazuju saradnju“, rekao je Blagojević.

On je kazao da su poreski inspektori uzeli ugovore koje portal ima sa Delegacijom Evropske unije, OEBS-om, Savetom Evrope, UN i pojedinim ambasadama.

„Onda taj inspektor pokaže ugovore članovima porodica zaposlenih u firmama koje se kod nas oglašavaju i kaže:

 

‘Pogledajte za koga radi vaše dete, ovo je firma koja radi za strane obaveštajne agencije’. Nekoliko ljudi nas je zvalo. Recept je isti, zvali su roditelje, sestru, članove uže porodice i kazali im ovo“, rekao je Blagojević.

On je dodao i da „nema dilemu da iza toga stoji vlast“ i dodao da pretpostavlja da je motiv to što ne pristaju da promene uređivačku politiku i objektivno izveštavaju.

Za pet godina nijedna inspekcija nije pronašla nijedan problem u Južnim vestima, napominje Blagojević.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mitrović
Mitrović
10 apr 2018 22:37

Sve pohvale za rad poreskih inspekcija.

Nomad
Nomad
05 apr 2018 17:00

Nišlije, setite se šta ste uradili 2000. godine. Vreme je za isti ručak cept, ali za duplu dozu.

Tagovi

Povezano