AktuelnoInfografikSrbija

Grafika: Nesreće u vazdušnom saobraćaju u poslednjih deset godina

21. feb 2024.
Bezbednost u avionu ponovo je tema u fokusu javnosti nakon dešavanja na beogradskom aerodromu Nikola Tesla prethodnog vikenda, kada je avion na letu Er Srbije (Air Serbia) prinudno sleteo nakon što je oštećen pri poletanju. Pogledajte koliko je nesreća u vazdušnom saobraćaju bilo u poslednjih deset godina i detalje u vezi sa svakom od njih.

Avion koji je ovog vikenda prinudno sleteo je Embraer E195 kompanije Maraton erlajns koja je obavljala saobraćaj za Er Srbiju. Niko od putnika ovog puta nije bio povređen.

Istragu u ovom slučaju vodi organizacija Centar za istraživanje nesreća u saobraćaju, koja, prema informacijama RTS-a, slučaj za sada tretira kao ozbiljnu nezgodu*. Postupak se vodi i pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

* Dan nakon objave ovog teksta, CINS je objavio izveštaj u kome ovaj događaj tretira kao udes. Pročitajte više OVDE. Ova izmena je uneta u tekst 23. februara 2024. godine.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Natalija
Natalija
23 feb 2024 20:28

Zašto među navedenim nesrećama nema pada vojnog helikoptera u kom je poginulo 6 odraslih i beba 2015. godine?

Povezano

20. jun 2024.
I pre nego što je leto zvanično počelo, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upozorio na još jedan toplotni talas. Pogledajte kako su se kretale temperature u junu ranijih godina.
30. maj 2024.
U nedelju 2. juna građani širom Srbije biraće predstavnike u lokalnim parlamentima. Evo ko se i gde takmiči za glasove građana.
30. apr 2024.
Pred ponovljene izbore za odbornike u Beogradu pogledajte kakve su, po opštinama, rezultate ostvarile liste koje su se kandidovale na prošlogodišnjim izborima.
08. mar 2024.
Međunarodni dan žena, 8. mart, povod je da se priča o tome da li su – i u kojoj meri – muškarci i žene u Srbiji ravnopravni. Podaci pokazuju da su muškarci češće na rukovodećim pozicijama, kao i da zarađuju više.