AktuelnoPolitičke partije

CINS objavio bazu „Stranačka kasa”

17. mar 2022.
Ilustracija: Marko Somborac
„Stranačka kasa“ je baza podataka CINS-a o finansiranju stranaka i grupa građana u Srbiji.

U bazi „Stranačka kasa“ su dostupni podaci o novcu iz budžeta, od građana, kompanija i izdavanja imovine, kao i troškovima za oglašavanje, iznajmljivanje prostorija, režije i razne obuke.

Reč je o prihodima i rashodima nekih od najuticajnijih stranaka i grupa građana, njih 25 koje je u poslednjih šest godina kontrolisala Agencija za srečavanje korupcije. Novinari Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) podatke su izvlačili iz finansijskih izveštaja objavljenih na sajtovima stranaka i registra Agencije za sprečavanje korucije.

Baza podataka „Stranačka kasa” vam omogućava da podatke, između ostalog, pretražujete po imenu stranke, godini, mestu, nazivu kompanija i nameni. Ona je jedinstvena po tome što vam omogućava da pravite sopstvene kombinacije i pratite trag novca ne samo za jednu godinu i jednu stranku, nego više njih. Sve podatke možete da skinete u pdf-u i ekselu, ali i da kopirate izbor onih koje ste sami napravili.

U narednom periodu, baza će biti ažurirana sa novim podacima za postojeće, ali i druge stranke i grupe građana.

 

Pretražite bazu „Stranačka kasa” klikom na LINK.

 

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano