CINS Info kviz

CINS Info kviz #13 - 23.02.2024.

23. feb 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbji u proteklih sedam dana.

Results

Čestitamo! 👏🏻👏🏻👏🏻 Ove nedelje ste bili vrlo dobro informisani. Nastavite da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!
Žao nam je, ove nedelje niste bili dovoljno dobro informisani. ☹️ Savetujemo da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!

#1. Koalicija kojih stranaka je formirala vlast u Beogradu?

Skupština grada Beograda nije konstituisana, jer se odbornici vlasti nisu pojavili u sali, a s obzirom na to da nije bilo kvoruma, odbornik SPS Toma Fila rekao je da će novo zasedanje biti održano 1. marta, javlja Nova.

#2. Iz koje zemlje je kompanija čiji je avion koristila Er Srbija kada se dogodila nesreća?

Kompanija „Er Srbija“ (Air Serbia) saopštila je da prekida saradnju sa grčkom avio-kompanijom „Maraton erlajnz“ (Marathon Airlines) nakon što je avion grčke kompanije sleteo na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sa oštećenjima na avionu u nedelju uveče, piše RSE. U CINS-ovoj infografici meseca pogledajte koliko je nesreća u vazdušnom saobraćaju bilo u poslednjih deset godina i detalje u vezi sa svakom od njih.

#3. Urednica RTS-a Olivera Kovačević dobila je na sudu spor protiv Ace Lukasa. Zbog čega?

Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo presudu po tužbi urednice RTS-a Olivere Kovačević protiv Ace Lukasa prema kojoj pevač na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda isplati Oliveri Kovačević 150.000 dinara, piše RTS. Kovačević je podnela tužbu zbog Lukasovih navoda tokom gostovanja na TV Pink 13. marta 2022. da „zna da je za nameštanje prethodne Evrovizije plaćeno 30.000 evra direktno Oliveri Kovačević“.

#4. Zbog čega je prošle nedelje organizovan protest ispred Ruske ambasade u Beogradu?

Rusko demokratsko društvo organizovalo je protestni skup ispred Ambasade Rusije u Beogradu zbog smrti vodećeg ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, preneo je N1.

#5. Kako će se zvati novi politički pokret koji osniva Branimir Nestorović?

Branimir Nestorović osniva novi politički pokret, nakon što je napustio „Mi – glas iz naroda“. Kako je naveo u saopštenju, pokret će se zvati „Pravi Mi“, prenosi Blic. Prethodno je objavljeno da su Nestorović i Aleksandar Pavić demonstrativno napustili Pokret „Mi -Glas iz naroda“.

#6. Zbog čega su novinarska udruženja u Srbiji prošle nedelje organizovala protest?

Novinarska udruženja i sindikati organizovali su u Beogradu protest podrške osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu uoči odluke suda u Londonu da ga izruči Sjedinjenim Američkim Državama, piše RTV. O tome je u emisiji Pravi ugao govorio i glavni i odgovorni ugovor CINS-a Vladimir Kostić.

#7. Prilikom rekonstrukcije Topionice u Boru je pre oko godinu i po dana poginuo radnik Ziđina. Kako su kažnjeni kompanija i njen direktor?

Oko godinu i po dana nakon što je prilikom rekonstrukcije Topionice u Boru poginuo radnik Ziđina Saša Jovanjika, Prekršajni apelacioni sud je potvrdio presudu kojom su kompanija i njen tadašnji direktor kažnjeni minimalnim novčanim kaznama, saznaje CINS.
Finish

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dule markovic
dule markovic
23 feb 2024 14:58

Kakvo je stanje, ZANEMEO SAM – NEMAM RECI!

Tagovi

Povezano