MultimedijaVideo
24. jan 2023.

Čekajući na dom

Anica Šipek u ruševinama svog starog stana; foto: CINS
Više od 30 stanovnika Bač je u požaru 2020. godine izgubilo dom. Anica Šipek je jedna od njih. Iako im je Opština Bač obećala nove stanove, oni duže od dve godine, uz stalno pomeranje rokova, nisu završeni. Suočena sa životom u privremenom smeštaju, Anica svaki dan provodi u iščekivanju na novi dom.

CINS je prošle godine pisao o spornom postupku u kom je Opština Bač izabrala firmu za izgradnju stanova za porodice koje su izgubile domove u požaru oktobra 2020. Sada se vraćamo u Bač i pratimo kako izgleda život Anice Šipek, nekadašnje stanarke izgorelog kompleksa, dok čeka da se useli u novi dom.

 

Projekat „Spasavanje javnih resursa – Brod koji curi“ je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Holandije u okviru programa MATRA.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano