AktuelnoSrbija

BLIC: Češljanje - Državni revizor u kazinu Čumetovog brata na aerodromu

24. nov 2014.
foto: www.beg.aeroKockarnica Novaka Buhe na beogradskom aerodromu
Nakon CINS-ovog otkrića da Novak Buha, brat svedoka-saradnika iz Surčina drži kockarnicu na beogradskom aerodromu, on bi vrlo lako bi mogao da ostane bez tog prostora, piše Blic

Posle pisanja Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) i Blica o Buhi, državni revizor Radoslav Sretenović i novo rukovodstvo Aerodroma Nikola Tesla, koje je postavljeno pre tri meseca, imaju zadatak da provere svaki ugovor koji je sklapao prethodni menadžment.

Zato će biti proveren i dil aerodroma sa bratom Ljubiše Buhe Čumeta, koji je bio uključen u kriminalne aktivnosti i kome se od 2003. sudi zbog sumnje da je iznuđivao novac od jednog surčinskog biznismena. Prethodno rukovodstvo je Buhinoj firmi Game Planet Company izdala poslovni prostor za 5.500 evra mesečne kirije.

Novak Buha je prostor od 155 kvadratnih metara pored prolaza za pasošku kontrolu zakupio sredinom 2012, saznaje CINS. Uprava aerodroma je zaključila da se lokal može upotrebiti samo za kockarnicu jer, navodno, nije bilo zainteresovanih zakupaca za bankarske poslove ili trgovinu. Aerodrom je tada zastupao generalni direktor Velimir Radosavljević, koji je uhapšen početkom jula ove godine zbog zloupotreba.

Na Aerodromu Nikola Tesla potvrdili su za Blic da je u toku kontrola celokupnog „prethodnog poslovanja aerodroma“.

 

Radoslav Sretenović, državni revizor

(foto: Media centar)

– Na reviziji rade novoosnovane službe rukovodstva aerodroma i nadležne državne institucije među kojima i Državna revizorska. Svi ugovori za koje se proceni da nisu u skladu sa interesima aerodroma i naših korisnika biće raskinuti – poručili su sa aerodroma.

U Agenciji za privredne registre kažu da nemaju nikakav dokument po kome bi Buhinu firmu mogli da izbrišu iz registra.

– APR nije dobio sudsko rešenje ili odluku Tužilaštva, pa je zato ova osoba i dalje upisana u registar. APR, inače, briše vlasnika firme na osnovu pravnosnažnih sudskih rešenja, kojim se zabranjuje rad i raspolaganje imovinom ili ukoliko Tužilaštvo izrekne meru privremenog oduzimanja imovine – ističu u Agenciji za Blic.

Zakon o igrama na sreću propisuje da dozvolu za bavljenje tim biznisom može imati neko ko nije osuđivan. Problem u slučaju „Buha“ je što sudski postupak u Trećem osnovnom sudu u Beogradu traje duže od 10 godina.
 

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano