AktuelnoBorba protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije izabrala novog direktora

17. jan 2018.
Novi direktor Agencije je Dragan Sikimić

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije održao je 17. januara 2018. godine sednicu na kojoj je jednoglasno za novog direktora Agencije imenovao Dragana Sikimića. Sikimić je diplomirani pravnik, a ranije je obavljao funkciju zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje.

Osim Sikimića, u konkurenciji za funkciju direktora Agencije bio je i Dejan Damnjanović, dok je Željko Ivanji obavestio Odbor da odustaje od konkursa. Na sednici su takođe izabrani i novi predsednik i zamenik predsednika Odbora: Danica Marinković i Miloš Stanković.

Agencija je bez direktora bila od 13. novembra 2017, kada je Majda Kršikapa podnela neopozivu ostavku, nakon samo mesec i po dana od izbora na tu poziciju. Svoju odluku nikada nije obrazložila.

U međuvremenu je vršilac dužnosti direktora bila Verka Atanasković. Ona je vršilac dužnosti bila i pre imenovanja Kršikape, pošto je u decembru 2016. dotadašnja direktorka Agencije, Tatjana Babić, podnela ostavku jer je izabrana za sudiju Ustavnog suda Srbije.

Biografiju Dragana Sikimića koju je poslao na konkurs za izbor direktora Agencije možete pročitati ovde.

 

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano