AktuelnoBorba protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije izabrala novog direktora

17. jan 2018.
Novi direktor Agencije je Dragan Sikimić

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije održao je 17. januara 2018. godine sednicu na kojoj je jednoglasno za novog direktora Agencije imenovao Dragana Sikimića. Sikimić je diplomirani pravnik, a ranije je obavljao funkciju zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje.

Osim Sikimića, u konkurenciji za funkciju direktora Agencije bio je i Dejan Damnjanović, dok je Željko Ivanji obavestio Odbor da odustaje od konkursa. Na sednici su takođe izabrani i novi predsednik i zamenik predsednika Odbora: Danica Marinković i Miloš Stanković.

Agencija je bez direktora bila od 13. novembra 2017, kada je Majda Kršikapa podnela neopozivu ostavku, nakon samo mesec i po dana od izbora na tu poziciju. Svoju odluku nikada nije obrazložila.

U međuvremenu je vršilac dužnosti direktora bila Verka Atanasković. Ona je vršilac dužnosti bila i pre imenovanja Kršikape, pošto je u decembru 2016. dotadašnja direktorka Agencije, Tatjana Babić, podnela ostavku jer je izabrana za sudiju Ustavnog suda Srbije.

Biografiju Dragana Sikimića koju je poslao na konkurs za izbor direktora Agencije možete pročitati ovde.

 

 

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezano

28. feb 2024.
Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) uvrstila je CINS-ovo istraživanje o SNS kol centru u konačan izveštaj o izborima u Srbiji održanim u decembru 2023. godine.
13. feb 2024.
Jedan tik tok video, dve prijave i nula odgovornosti – pročitajte šta se sve desilo nakon što je CINS pisao o kol centru Srpske napredne stranke.
11. jan 2024.
Agencija za sprečavanje korupcije odlučila je da ne pokrene postupak u vezi sa SNS kol centrom. Međutim, Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija kaže da oni nisu uradili sve da ispitaju taj slučaj.
10. jan 2024.
Nakon što je Transparentnost Srbija podnela prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije zbog sumnje da je organizacijom kol centra ova stranka prekršila Krivični i Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, SNS je negirao tvrdnje.