AktuelnoSrbija

Završna reč za Vehabije

23. jun 2009.
Pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda za organizovani kriminal u Beogradu zamenik specijalnog tužioca Jovica Jovanović zatražio je juče u završnoj reči da se petnaestorica okrivljenih „Vehabija“ proglase krivim i osude po zakonu.

U završnoj reči Jovanović je istakao da su se optuženi „najranije od druge polovine 2006. godine međusobno udružili na stvaranju zločinačke organizacije sa kriminalnim i protivzakonitim namerama“, prenosi Beta.

„Vehabije“ su „vrbovali“ druge da im se pridruže i kontaktirali sa istomišljenicima i ideolozima iz inostranstva koji su im slali novac.

Da podsetimo, grupa “Vehabije” tereti se za posedovanje ogromne količine oružja, municije i eksploziva, za pokušaj ubistva muftije Muamera Zukorlića, kao i za izvršenje oružanog napada na zgradu policije u Novom Pazaru. Grupa je, između ostalog, optužena za stvaranje organizovanih zločinačkih udruženja radi sticanja verske i političke moći uz spremnost da se primenjuje na nasilje i zastrašivanje.

Planirali su treorističke napade i u Beogradu, kako prenosi Blic, napad na Narodno pozorište, Beograđanku i neke strane ambasade.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano