AktuelnoSrbija

Završna reč za Vehabije

23. jun 2009.
Pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda za organizovani kriminal u Beogradu zamenik specijalnog tužioca Jovica Jovanović zatražio je juče u završnoj reči da se petnaestorica okrivljenih „Vehabija“ proglase krivim i osude po zakonu.

U završnoj reči Jovanović je istakao da su se optuženi „najranije od druge polovine 2006. godine međusobno udružili na stvaranju zločinačke organizacije sa kriminalnim i protivzakonitim namerama“, prenosi Beta.

„Vehabije“ su „vrbovali“ druge da im se pridruže i kontaktirali sa istomišljenicima i ideolozima iz inostranstva koji su im slali novac.

Da podsetimo, grupa “Vehabije” tereti se za posedovanje ogromne količine oružja, municije i eksploziva, za pokušaj ubistva muftije Muamera Zukorlića, kao i za izvršenje oružanog napada na zgradu policije u Novom Pazaru. Grupa je, između ostalog, optužena za stvaranje organizovanih zločinačkih udruženja radi sticanja verske i političke moći uz spremnost da se primenjuje na nasilje i zastrašivanje.

Planirali su treorističke napade i u Beogradu, kako prenosi Blic, napad na Narodno pozorište, Beograđanku i neke strane ambasade.

Autor:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend