AktuelnoPriručnik za istraživačko novinarstvo

Zašto je istraživačko novinarstvo važno

15. nov 2014.
impact.gijn.org
Organizacija Global Investigative Journalism Network pokrenula je projekat koji ima za cilj da poveća podršku koju dobija istraživačko novinarstvo

Projekat Investigative Impact prikazuje uticaj istraživačkog novinarstva širom sveta. Usresređen je na doprinos detaljnog, sistematičnog izveštavanja borbi protiv korupcije, promociji odgovornosti i podsticanju transparentnosti. 

Uprkos dramatičnim otkrićima, ova sfera novinarstva ima relativno malu podršku i često je napadana.

Ovaj projekat obuhvata deset studija slučaja vrlo uticajnih istraživačkih priča (poput projekta Janukovičliks), intervjue sa vodećim istraživačkom novinarima u 20 zemalja i sveobuhvatno istraživanje raspoloživih sredstava. 

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezano

19. okt 2023.
Ukoliko želite da naučite ili usavršite tehnike istraživačkog novinarstva u oblasti zloupotrebe javnih sredstava, prijavite se na trening koji organizuju CINS i Transparentnost Srbija.
24. mar 2023.
Ukoliko želite da naučite ili usavršite tehnike istraživačkog novinarstva, prijavite se na trening koji organizuju CINS i Transparentnost Srbija.
28. sep 2021.
Na koja radna mesta odlaze javni funkcioneri nakon državnog posla mladog novinara Ilije Živkovića najbolja je istraživačka priča objavljena u sklopu ovogodišnje CINS-ove škole novinarstva. Drugu nagradu dobio je Igor Išpanović koji je otkrio kako vožnja kvadova utiče na zaštićena područja na primeru Fruške gore.
17. maj 2021.
Bespravna gradnja u zaštićenom području, seča plavnih šuma na obalama Tise i zagađenje vazduha u Beočinu – teme su tri nagrađene priče polaznica škole Centra za istraživačko novinarstvo (CINS), nastale u okviru saradnje sa svetskom organizacijom za zaštitu prirode WWF i Vladom Švedske.