AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Uhapšen član grupe „Pink Panter“

17. jun 2010.
Vladimir Lekić, koji se sumnjiči da  je član kriminalne grupe “Pink Panter“, uhapšen je u nedelju u njegovoj kući na Cetinju na osnovu Interpolove potrenice koju je za njim raspisala Nemačka

Lekić se tereti za učestvovanje u pljački juvelirnice u Frankfurtu, u kojoj su mu saučesnici bili Crnogorci Predrag Vujošević i Zoran Kostić. Oni su 16. decembra 2003. upali u zlataru u Frankfurtu na Majni i odneli 18 satova vrednih 390.000 evra. Dve nedelje kasnije iz juvelirnice udaljene nekoliko metara od prethodne odneli su plen vredan više od dva miliona evra.

Nemačka policija potvrdila je da će suđenje Lekiću prepustiti crnogorskom sudstvu s obzirom da zakon u Crnoj Gori ne dozvoljava izručenje svojih građana.

 

Pink Panteri

 

“Pink Panter“ je najpoznatija balkanska banda, specijalizovana za pljačke juvelirnica. Veruje se da ima preko 200 članova širom sveta, a oko 30 je do sada osuđeno. Za članovima ove grupe raspisane su poternice u Lihtenštajnu, Belgiji, Nemačkoj, Španiji, Francuskoj, u Japana i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Najveće pljačke Pink Pantera su:

 

Maj 2002. godine
Juvelirnica „Graf“ u Nju Bond stritu u Londonu
Ukradeno: nakit vredan tridesetak miliona evra

 

Mart 2004. godine
Draguljarnica u četvrti Ginza u Tokiju
Pljačkaši: troje državljana Srbije i jedna Britanka
Ukradeno: nakit vredan 32 miliona evra

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano