AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Švercovali kokain prekookeanskim brodovima

21. jul 2009.
Vođa kriminalne grupe Ivan Pavlović osumnjičen je za šverc opojne droge kokain zajedno sa pripadnicima njegove grupe Radojem Radulovićem, Radošem Zečevićem i Branislavom Čolevićem

Osumnjičeni su deo nabavljene droge uspeli da prodaju na ilegalnom tržištu u Evropi, a deo u količini od 70kg im je zaplenjen i njegova vrednost na ovakvom tržištu je 3 miliona evra.


Specijalno tužilaštvo za suzbijanje organizovanog kriminala podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv ove kriminalne koji je dostavljem istražnom sudiji i Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu.


Pored posedovanja i prodavanja opojne droge kokain, pripadnici kriminalne grupe terete se i za zločinačko udruživanje i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija kao i za falsifikovanje isprava. Sumnja se da je grupa delovala tokom 2008. i 2009. godine a njihova delatnost se sastojala u kupovini kokaina iz zemalja Južne Amerike (Argentine i Brazila) i prevoženja prekookeanskim brodovima do evropskih luka u Italiji, Belgiji i Holandiji.


Svim osumnjičenima je određen pritvor nakon saslušanja, osim Raduloviću, koji je u bekstvu.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano