11 Decembar 2013, 14:46

Komentari (0)

Hakerski upad na naš sajt organizovan iz jednog centra

CINS će preduzeti pravne korake protiv onih koji su nezakonito i cenzorski izbrisali tekst sa našeg sajta, a naš istraživački tim će do kraja rasvetliti pozadinu. CINS ponovo objavljuje isti tekst, čime nastavlja borbu za slobodu informisanja i profesionalno novinarstvo

"Centar za istraživačko novinarstvo Srbije protestuje zbog hakerskog upada na internet prezentaciju naše organizacije i brisanja našeg materijala o uklanjanju teksta novinara novosadskog radija 021 koji je nosio naslov „Protekcije za ćerku Jorgovanke Tabaković u RFZO“ sa njihovog veb sajta", kaže se u današnjem saopštenju CINS-a.


Danas (11.12.2013.) između 9:00 i 9:30 sati, neko je upao na server koji je domaćin našeg veb sajta www.cins.rs i uklonio samo tekst „Istina ima rok trajanja“.

 

Ovaj je tekst upravo ponovo postavljen, jer nećemo dozvoliti da na naš profesionalni intergritet bilo ko utiče, a ponajmanje hakeri koji rade za one kojima je u interesu da novinarske slobode u Srbiji nestanu.

 

CINS raspolaže informacijama da su se upadi dogodili i nizu drugih sajtova koji su preneli ovaj tekst, što govori o organizovanoj akciji.

 

CINS će preduzeti pravne korake koji su mu na raspolaganju, a pored toga će naš istraživački tim usmeriti svoju pažnju na nastavak odličnog rada novosadskog kolege.


"Hakovanje sajtova je protivzakonit i cenzorski način da se spreči objavljivanje informacija koje nekome ne odgovaraju. CINS će se uvek boriti za slobodu informisanja, profesionalno novinarstvo i slobodu medija", kaže se u saopštenju koje je potpisao direktor CINS-a Branko Čečen.


Komentari (0)
Napiši komentar


Ime i prezime

Komentar
Ne možete da protumačite sliku? kliknite ovde da osvežite