AktuelnoPriručnik za istraživačko novinarstvo

Publikacija CINS-a o istraživačkom novinarstvu

04. sep 2017.
Četrnaest tekstova objašnjavaju najvažnije aspekte istraživačkog novinarstva i pokazuju praktične primere rada istraživačkih novinara

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) objavljuje publikaciju pod nazivom „Šta jeste a šta nije istraživačko novinarstvo“. Publikacija sadrži 14 tekstova o različitim segmentima rada istraživačkih novinara, počevši od utvrđivanja šta je istraživačko novinarstvo, preko osnovnih standarda i slanja zahteva za pristup informacijama, do provere činjenica i elektronske bezbednosti novinara.


Tekstovi pokazuju kako istraživačko novinarstvo zaista izgleda u praksi, uz korišćenje velikog broja primera iz rada novinara CINS-a, ali i drugih istraživačkih novinara iz Srbije i drugih država. Cilj publikacije je da približi građanima, ali i kolegama novinarima, pristup koji koriste istraživački novinari, kako bi lakše razumeli proces rada na istraživanjima i eventualno neke od saveta i primenili.


Publikaciju možete preuzeti na OVOM LINKU.

 Publikacija je nastala u okviru projekta koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Autor:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend