AktuelnoFunkcioneri

Produžen pritvor bivšem gradonačelniku Zrenjanina

19. avg 2009.
Tanjug
Veće Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu produžilo je pritvor za 30 dana okrivljenom Goranu Kneževiću, bivšem predsedniku opštine Zrenjanin. Pritvor je takođe produžen i koordinatoru za oblast privrede i rad javnih preduzeća Ivanu Deviću, dok je okrivljeni Uglješa Grgur, vlasnik agencije “Gvozden”, oslobođen optužbi

Specijalno tužilaštvo će uložiti žalbu na rešenje Veća Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu jer smatra da i dalje postoje osnovi za produženje pritvora okrivljenom Grgur Uglješi iz razloga što nisu saslušani svi svedoci koje je u dosadašnjem toku krivičnog postupka predložilo Specijalno tužilaštvo.

Goran Knežević i još deset osoba uhapšeni su u oktobru prošle godine zbog sumnje da su malverzacijama u vezi sa građevinskim zemljištem i nameštanjem tendera za usluge opštine i Turističke organizacije Zrenjanin oštetili budžet grada za najmanje tri i po miliona evra.

Grupa od 22 okrivljenih, na čelu sa Kneževićem, se tereti za zloupotrebu službenog položaja, primanje i davanje mita i falsifikovanje službenih isprava u vezi sa građevinskim poslovima. Krivično vanraspravno veće Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu je mesec dana nakon hapšenja okrivljenih produžilo pritvor Kneževiću i ostalima zbog opasnosti da bi u toku istrage mogli da utiču na još nesaslušane svedoke. Kneževiću je nakon toga više puta produžavan pritvor. On i Dević se nalaze u zatvoru, dok su ostali osumnjičeni pušteni na slobodu.

Sa pozicije gradonačelnika Zrenjanina Knežević je smenjen 23. aprila kada je na njegovo mesto došao dr Mileta Mihailov koga je predložila Demokratska stranka.

Pored Kneževića uhapšen je bio i načelnik Odeljenja za urbanizam SO Zrenjanin Nikola Halas kao i bivši predsednik tenderske komisije SO Zrenjanin Bratislav Tomić i direktor turističke organizacije SO Zrenjanin Milan Milošev. Uhapšeni su bili i advokat iz Zrenjanina Đorđe Matić, investitor iz Beograda Bojan Selimović, preduzetnik iz Beograda Branko Savković, vlasnik Uglješa Grgur i službenici agencije za fizičko-tehničko obezbeđenje „Gvozden“ iz Novog Sada Vladan Racić, Biljana Stajkić i Marijana Šarenac.

Ministar policije Ivica Dačić, kao i direktor policije Milorad Veljović, izjavili su da je hapšenje povezano s borbom protiv građevinske mafije.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano