AktuelnoPritisci na novinarePrivatno obezbeđenje

Prihvatamo izvinjenje, ali se sa uvredama novinara mora prestati

10. jul 2014.
CINS prihvata izvinjenje ministra Velimira Ilića posle uvreda upućenih našoj novinarki, ali zahteva od političara da prestanu sa omalovažavanjem novinara u Srbiji 

Povodom jučerašnjih uvreda koje je ministar Velimir Ilić uputio Milici Šarić, novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), iz njegovog kabineta stiglo je saopštenje u kome se navodi da nije postojala namera ministra da se novinarka uvredi.


Ministar Ilić je u saopštenju novinarki uputio „javno izvinjenje, uz 101 ružu„.

 

CINS prihvata izvinjenje, ali napominje da svrha našeg reagovanja nije bilo dobijanje ruža već ukazivanje na neprofesionalno ponašanje i nekorektan odnos državnih zvaničnika prema novinarima. Još jednom zahtevamo od političara da prestanu sa omalovažavanjem novinara.

 

Da podsetimo, ministar Ilić je u nekoliko navrata uvredio novinarku koja ga je pozvala kako bi proverila medijske napise o sukobima u kojima je u prošlosti navodno učestvovalo njegovo obezbeđenje:

 

„Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna… Kako vas nije sramota, bedo jedna, vi novinar neki…“

„Pitate me gluposti, ko vam je dao nalog da pitate gluposti?“

„Da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar?“

 

 

Prenosimo saopštenje iz kabineta ministra Ilića:

 

„Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić, povodom saopštenja Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), u kome se navodi da je ministar Ilić “uvredio” novinarku Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Milicu Šarić, saopštava da u razgovoru sa novinarkom Šarić nije postojala nikakva namera ministra da pomenutu novinarku lično uvredi.

 

Ovim saopštenjem ministar Ilić upućuje novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije Milici Šarić javno izvinjenje, uz 101 ružu, ukoliko je na bilo koji način narušen njen profesionalni integritet“.

 

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezano

20. dec 2022.
Svake godine opštine i gradovi širom Srbije daju novac čačanskom udruženju Tri plus za podršku porodicama s troje i više dece. Za to ne raspisuju konkurse, niti traže dokaze o tome kako se ovaj novac troši.
13. sep 2014.
Kontroverzni biznismen Srđan Adžemović preko svoje firme Betonjerka isplaćivao pozajmice porodici i saradniku ministra Velimira Ilića, a sa druge strane dobijao poslove sa javnim preduzećima      
10. jul 2014.
„Da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar? (...) bedo jedna“