AktuelnoSud i tužilaštvo

Pomozite nam da prikupimo informacije o onlajn pretnjama koje nam tužilaštvo ne da

30. okt 2021.
Ilustracija: CINS / Đorđe Matić
U nameri da istraži procese koji se vode zbog ugrožavanja sigurnosti kroz pretnje na internetu najvišim državnim funkcionerima, policajcima, advokatima i novinarima, CINS poziva ljude koji su od početka 2018. do danas zbog tog krivičnog dela privođeni, pozivani na razgovor u policiju ili se protiv njih vodila istraga ili sudski postupak da popune upitnik u tekstu.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) istražuje procese za krivično delo ugrožavanje sigurnosti kroz pretnje na internetu najvišim državnim funkcionerima, policajcima, advokatima i novinarima (Član 138. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika). Želimo da saznamo kako su sudovi i tužilaštvo postupali u ovakvim slučajevima.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal nam nije dalo dokumenta pod izgovorom da bi im za to trebalo više od pet hiljada godina. Zato nam treba vaša pomoć!

Ukoliko ste u periodu 2018-2021. zbog navodnih pretnji na internetu prema nekome od nabrojanih bili pozvani na razgovor u policiju ili tužilaštvo, privedeni, protiv Vas se vodila istraga ili Vam je zbog toga suđeno želimo da čujemo Vašu stranu priče! Pripremili smo kratak upitnik.

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano