AktuelnoNagrade i druga priznanja

Novinarka CINS-a dobitnica nagrade "Marina Kovačev"

22. nov 2018.
Foto: Novosadska novinarska škola
Žiri je nagradu za najbolju mladu novinarku u 2018. dodelio Dini Đorđević

Nagrada za najbolju mladu novinarku u 2018. godini pripala je Dini Đorđević, novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, saopšteno je na ceremoniji dodele 22. novembra 2018. u Novom Sadu.


Svojim celokupnim radom protekle godine, Dina Đorđević se istakla među brojnim kandidatima za Godišnju nagradu “Marina Kovačev”, koju dodeljuje Novosadska novinarska škola (NNŠ).


“U priloženim tekstovima Dina se bavila izuzetno važnom temom izgradnje minihidroelektrana, pokazujući, dokazujući i objašnjavajući kako mala grupa ljudi bliska vlasti profitira od tog posla, nauštrb lokalnog stanovništva, važećih propisa i životne sredine. Osim ovoga, Dina je pisala i o netransparentnom i nezakonitom finansiranju novinske agencije Tanjug, a kako se ova nagrada dodeljuje ne samo za pojedinačan tekst, već za celokupan novinarski angažman, njeni tekstovi o zahtevnim i kompleksnim temama iz sfere medija, pravosuđa, energetike i privatizacija, koje su i za starije i iskusnije kolege pravi izazov, dovoljan su dokaz da njen rad zaslužuje i opravdava ovo priznanje”, rekla je Jovana Zdjelarević, predsednica žirija.


Novinarka KRIK-a Milica Vojnović i novinar VOICE-a Mladen Savatović dobili su pohvalu za izuzetan doprinos kvalitetnom novinarstvu u Srbiji.


Od 2001. godine, nagrada se dodeljivala novinarima iz Novog Sada koji se istaknu u oblasti informativnog, analitičkog ili istraživačkog novinarstva. Od ove godine nagrada nosi ime Marine Kovačev, istaknute mlade novinarke i aktivistkinje i dodeljuje se novinarima sa teritorije cele države.


Među prethodnim dobitnicima su redakcija mesečnika Žurnalist, slobodna novinarka Radmila Leovac, novinarka TV serijala “Zelena patrola na delu” Milica Alavanja, novinar Dejan Stojičić sa Radija 021 i drugi.


Nagrada se dodeljuje novinarkama i novinarima do 30 godina starosti koji su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Republici Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje.


Žiri koji je odlučivao o dobitniku činili su Miodrag Sovilj (N1), Predrag Blagojević (Južne vesti), Jovana Zdjelarević (bivša dobitnica), Svetlana Bošković (iz Fondacije Marina Kovačev) i dr prof. Dubravka Valić-Nedeljković (NNŠ).


Svečana dodela Nagrade obeležila je i početak velike regionalne konferencije o medijskoj pismenosti „Media for citizens – citizens for media“ koju NNŠ organizuje u petak, 23. novembra.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano