AktuelnoFinansiranje medijaSud i tužilaštvo

Niški sud poništio prošlogodišnji medijski konkurs u Subotici, novo rešenje identično starom

28. dec 2016.
Foto: Magločistač
Upravni sud u Nišu poništio je prošlogodišnji medijski konkurs u Subotici na kome je dodeljeno oko 26 miliona dinara i naložio gradonačelniku Subotice da donese novo rešenje. Gradonačelnik je doneo novo rešenje 23. decembra - identično poništenom.

“Presudom Upravnog suda u Nišu 4. novembra 2016. godine poništeno je Rešenje o raspodeli sredstava budžeta grada Subotice za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja od 25. juna 2015. godine i predmet vraćen gradonačelniku grada Subotice na ponovno odlučivanje“, navedeno je u novom Rešenju o raspodeli sredstava u oblasti javnog informisanja koje je objavljeno na zvaničnoj stranici grada Subotice.

 

Foto: Magločistač

U istraživanju portala Magločistač, koje je objavljeno krajem aprila 2015. godine, navedeno je da su novi medijski zakoni usvojeni 2014. godine trebali da reše pitanja finansiranja lokalnih medija u Srbiji i odvoje ih od uticaja politike, ali da primer Subotice pokazuje suprotno i da su novac ponovo dobili projekti bliski pojedinim političkim strankama ili projekti bez adekvatnog obrazloženja što je potvrdio i tadašnji gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

 

“Bilo je veoma ozbiljnih pritisaka vezano za te pare, ljudi iz Komisije su odradili posao savesno, odgovorno i stručno. Apetiti mnogih subotičkih medija su veoma visoko podignuti“, rekao je tada Maglai za naš portal.

 

Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja raspisan je 23. marta 2015. godine. Ukupno je dodeljeno 25.796.200 dinara, za 20 medijskih projekata. Najviše novca – osam miliona dinara – dobila je Fondacija Panonija, osnivač RTV Pannon, iza koje slede Euro Alfa, kao osnivač RTV CITY, sa oko četiri miliona dinara i RTV YU ECO sa 3,8 miliona dinara, a Magazin Dani dobio je 2,5 miliona dinara.

 

O dodeli novca medijima u Subotici je pisao i CINS.

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano