AktuelnoCINS-ova škola novinarstva

Letnja škola istraživačkog novinarstva

12. jun 2014.
Rok za prijavljivanje za petu Letnju školu BIRN-a je 25. jul 

Ovogodišnja Letnja škola koju organizuje Balkanska novinarska regionalan mreža (BIRN) biće održana u hotelu Tara u Bečićima, u Crnoj Gori, od 24. do 30. avgusta.


Kao i prethodnih godina, BIRN okuplja neke od najvećih svetskih novinara koji će držati predavanja polaznicima škole.


Među predavačima su Paul Lewis, dopisnik iz Vašingtona i dobitnik nekoliko prestižnih nagrada poput Nagrade britanske štampe za reportera godine za 2014. i Evropske novinarske nagrade 2013., Meirion Jones producent Two Newsnight programme na BBC-u, Marcus Lindemann, izvršni producent TV priloga koji se emituju na ZDF, najvećoj evropskoj TV stanici i Paul Radu – višestruko nagrađivani istraživački novinar i direktor Organised Crime and Corruption Reporting Network (OCCRP).

 

Više o trenerima možete pronaći na sajtu Škole.


Učesnici Škole će aktivno raditi, sarađivati u malim grupama na pripremi ideje za istraživačku priču i imati priliku da istražuju i razviju ideju u priču.

 

Stipendije za novinare sa Balkana

 

Svi novinari sa Balkana mogu da apliciraju za stipendiju koja pokriva sve troškove (učešće na seminaru, smeštaj i hrana) uključujući i troškove putovanja u iznosu do 100 evra. Rok za aplikacije za stipendiju je 25. jul 2014.

 

Informacije o uslovima prijavljivanja, kao i sve druge informacije u vezi sa školom, možete pronaći na sajtu BIRN-a.


Za više informacija o agendi škole, predavačima i uslovima prijavljivanja, posetite sajt BIRN Summer school ili kontaktirajte Jelenu Ćosić (e-mail: jejelena.cosic@birn.eu.com, office: +381 11 40 30 314, Twitter: @BIRNschool Facebook: birnsummerschool).

Povezane priče

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano