AktuelnoBorba protiv korupcijeSud i tužilaštvo

Koalicija prEUgovor predstavlja izveštaj o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24

03. jun 2015.
Stanje vladavine prava i položaj nezavisnih državnih institucija, prava žena i rodna ravnopravnost, zaštita prava žrtava i politika migracija i azila, glavne su teme konferencije koju BCBP organizuje zajedno sa partnerima iz koalicije prEUgovor.

Koalicija „prEUgovor“ će 4. juna u 11 sati na konferenciji u Medija centru predstaviti nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika iz oblasta pravosuđa i osnovnih ljudskih prava (poglavlje 23) i slobode, bezbednosti i pravde (poglavlje 24).

Pored pregleda stanja u ključnim poglavljima pregovora sa EU, na skupu će biti predložene i preporuke Vladi Srbije za efikasnije sprovođenje neophodnih reformi.

 

Na konferenciji će govoriti:


Predrag Petrović, Beogradski centar za bezbednosnu politiku: Na koji način je u Srbiji ugrožena vladavina prava, sa posebnim osvrtom na nezavisne državne institucije i novi Zakon o policiji

Tanja Ignjatović, Autonomni ženski centar: U kojoj meri se u Srbiji poštuje rodna ravnopravnosti i kako sprečiti nasilje nad ženama

Ivana Radović, ASTRA – akcija protiv trgovine ljudima: Kakav je položaj žrtava u sudskom postupku

 

Miroslava Jelačić, Grupa 484: Kako rešavati problem migracija uz nepostojanje koherentnog strateškog okvira za ovu oblast

 

Moderator: Bojan Elek, Beogradski centar za bezbednosnu politiku

 

Zbog kapaciteta sale molimo Vas da prijavite učešće na skupu mejlom na adresu prEUgovor@gmail.com

 

Koaliciju „prEUgovor” čine:


Akcija protiv trgovine ljudima – ASTRA, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).

Koalicija „prEUgovor” je formirana sa ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, sa akcentom na poglavljima 23 i 24. Misija „prEUgovora” je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces EU integracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije.

Više o aktivnostima prEUgovora možete saznati na zvaničnoj Fejsbuk stranici kao i Tviter nalogu.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano