AktuelnoO istraživačkom novinarstvuPritisci na novinare

Hakerski upad na naš sajt organizovan iz jednog centra

11. dec 2013.
CINS će preduzeti pravne korake protiv onih koji su nezakonito i cenzorski izbrisali tekst sa našeg sajta, a naš istraživački tim će do kraja rasvetliti pozadinu. CINS ponovo objavljuje isti tekst, čime nastavlja borbu za slobodu informisanja i profesionalno novinarstvo

„Centar za istraživačko novinarstvo Srbije protestuje zbog hakerskog upada na internet prezentaciju naše organizacije i brisanja našeg materijala o uklanjanju teksta novinara novosadskog radija 021 koji je nosio naslov „Protekcije za ćerku Jorgovanke Tabaković u RFZO“ sa njihovog veb sajta“, kaže se u današnjem saopštenju CINS-a.

Danas (11.12.2013.) između 9:00 i 9:30 sati, neko je upao na server koji je domaćin našeg veb sajta www.cins.rs i uklonio samo tekst „Istina ima rok trajanja“.

Ovaj je tekst upravo ponovo postavljen, jer nećemo dozvoliti da na naš profesionalni intergritet bilo ko utiče, a ponajmanje hakeri koji rade za one kojima je u interesu da novinarske slobode u Srbiji nestanu.

CINS raspolaže informacijama da su se upadi dogodili i nizu drugih sajtova koji su preneli ovaj tekst, što govori o organizovanoj akciji.

CINS će preduzeti pravne korake koji su mu na raspolaganju, a pored toga će naš istraživački tim usmeriti svoju pažnju na nastavak odličnog rada novosadskog kolege.

„Hakovanje sajtova je protivzakonit i cenzorski način da se spreči objavljivanje informacija koje nekome ne odgovaraju. CINS će se uvek boriti za slobodu informisanja, profesionalno novinarstvo i slobodu medija“, kaže se u saopštenju koje je potpisao direktor CINS-a Branko Čečen.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano