AktuelnoCINS-ova škola novinarstva

Dvanaest novinara pohađaće CINS-ovu Školu istraživačkog novinarstva

14. feb 2018.
Ilustracija: Đorđe Matić
Na konkurs su stigle 64 kvalitetne prijave, a obuka će trajati od februara do maja 2018. godine.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) odabrao je 12 novinara za Školu istraživačkog novinarstva, koja će biti održana od februara do maja 2018. godine. Na konkurs su stigle 64 prijave koje su ispunjavale sve kriterijume, a kandidati su putem mejla već obavešteni o ishodu prijava.


Školu CINS-a će pohađati: Teodora Ćurčić, Miloš Đošić, Jovana Georgievski, Magdalena Ivanović, Ivana Jovanović, Sandra Maksimović, Milica Oros, Milena Ilić Mirković, Sanja Pavlović, Katarina Sabados, Jovana Tomić i Dejana Vukadinović*.


Redakcija CINS-a se ovim putem izvinjava zbog nešto kasnijeg obaveštavanja od planiranog – proces selekcije se odužio zbog velikog broja kvalitetnih prijava.


Škola podrazumeva dva treninga u Beogradu, između kojih će učesnici raditi na vlastitim istraživanjima sa mentorima – novinarima CINS-a. Ovaj rad obuhvatiće sve faze istraživačkog procesa, uključujući odabir tema, formiranje mreže izvora i rad sa njima, sastavljanje zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, analizu velikih količina podataka, pisanje i promociju priča.


Svi tekstovi koji budu završeni u skladu sa CINS-ovim standardima i kriterijumima biće objavljeni na našem sajtu.


Zahvaljujemo se svim kandidatima koji su se prijavili na obuku, a one koji nisu izabrani ohrabrujemo da se prijave na neku od naših budućih škola i treninga.


* Prvobitno je među odabranim učesnicama bila navedena i Aleksandra Miljković, ali nas je naknadno obavestila da ne može da prisustvuje Školi.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano