AktuelnoProjektiFunkcioneri

Državna administracija glavni izvor korupcije

19. feb 2009.
Predsednik opštine Inđija Goran Ješić izjavio je danas u Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS) da je državna administracija glavni izvor korupcije i ocenio da najviše korupcije ima u domenu izdavanja građevinskih dozvola

Obraćajući se kao predavač učesnicima NUNS-ovog projekta „Istraživanje rada lokalnih samouprava u Srbiji“ koji se sprovodi u okviru programa istraživačkog novinarstva, Ješić je ocenio da sa visokim stepenom centralizacije raste i korupcija. Prema njegovim rečima, jedno od rešenja za suzbijanje korucpcije je dostupnost informacija od javnog značaja i uvođenje elektronske uprave.


U Centru za istraživačko novinarstvo održana prva edukativna radionica za novinare iz više gradova sa temom kako precizno utvrditi rad lokalne samouprave, čiji su rad mogli pratititi svi zainteresovani mediji.


„Novinari širom Srbije u narednom periodu skeniraće budžete opština, javne nabavke i prikupljati podatke nakon čega biti upoređeni podacina osnovu kojih će se videti koja opština najviše troši“, kazao je direktor Centra Đorđe Padejski objašnjavajući suštinu i cilj projekta. Projekat su podržali poverenik za informacije od javnog značaja, nevladina organizacija Transparentnost Srbija, kao i Balkanski fond za demokratiju koji je i donator.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano