VideoEkologija

Dokumentarni film: U borbi za dah

05. jun 2023.
Anđela MIlivojevic; foto: CINS
Vazduh u Srbiji godinama je zagađen, a stručnjaci sve glasnije govori o posledicama po zdravlje ljudi. Dok se o ovoj temi uglavnom govori na nivou različitih izveštaja i statistike, CINS u novom dokumentarnom filmu grebe ispod površine i otkriva kako izgleda život istraživačke novinarke Anđele Milivojević koja je pre nekoliko godina saznala da je dobila astmu čiji je jedan od uzročnika zagađenje vazduha u Beogradu.

Film daje uvid u Anđelin život tokom skoro 3 meseca, od februara do aprila 2023. Kroz njen život na relaciji Beograd-London, Anđela nam daje uvid u dane u kojima se bori za dah, ali i kada nema tegobe.

Ličan i autentičan pristup u snimanju svakodnevice kroz privatnu video arhivu koju nam je Anđela ustupila gledaocu daje priliku da gotovo oseti kako izgleda život sa zagađenjem.  

Projekat „Spasavanje javnih resursa – Brod koji curi“ je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Holandije u okviru programa MATRA.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano