AktuelnoNagrade i druga priznanja

Da li ćemo dobiti evropskog „Pulicera“?

19. apr 2017.
CINS, prvi red: Anđela Milivojević, Ivana Jeremić, Bojana Bosanac, Milica Stojanović, Nevena Ršumović, Milica Šarić. Drugi red: Marko Lazić, Branko Čečen, Perica Gunjić i Dino Jahić (Foto: Vladimir Miloradović)
U četvrtak oko sedam uveče saznaćemo da li smo dobili European Press Prize 2017. za istraživačko novinarstvo.

Saopštenje žirija će u Amsterdamu sačekati čitav istraživački tim CINS-a, a pokušaćemo i da pustimo live-stream čitanja nominacija i proglašenje pobednika na našoj Fejsbuk strani. Pa ako nekoga zanima, gledajte sa nama.


Link posebno preporučujemo gospodinu Emiru Kusturici i njegovoj advokatskoj kancelariji ☺.

 

Duboko poštujemo Fajnenšl tajms, Mediapart, Ekstra bladet, Gardijan, L’Mond, Zidojče cajtung i ostale kolege nominovane u našoj kategoriji, ali mislimo da nismo bez šansi.


Uostalom, da ponovo citiramo obrazloženje naše nominacije, ako ni zbog čega drugog, a ono zato što jako volimo da ga čitamo: “Priznanje radu veoma dobrih i temeljnih novinara koji služe svom društvu”. 


Šestoro mladih novinara iz Srbijie “protiv” najuglednijih medija Evrope? Zašto da ne.


Ako političke elite ove zemlje ne vide vrednost u profesionalnom, vrednom, hrabrom i poštenom novinarstvu, niko nam ne može oduzeti pravo da uživamo kada je kolege iz Evrope vide u nama.


Od njih smo učili tehnike i veštine, ali su upornost, kreativnost i žrtvovanje za bolje društvo – samo naši. To ne može da se nauči na treningu. To se uči kod kuće.


U četvrtak uveče ćemo ravnopravno i s ponosom učestvovati u proslavi najboljeg novinarstva u Evropi sa sebi jednakima, ponosni na zemlju iz koje dolazimo. Kako god se ona odnosila prema nama, mi ćemo joj dati najviše što umemo. Zbog toga se mirno spava.


Tu smo nagradu već dobili.


Centar za istraživačko novinarstvo Srbije

 

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano